Popis

Tipy a recepty na použití špaldové kaše:


  • dezert - v poháru můžete kaši krásně nazdobit třeba se zkaramelizovaným ovocem a sladkým sirupem
  • koktejl - když při vaření přidáte více tekutiny, řidší kaši pak lze rozmixovat s ořechy a ovocem a uděláte si tak výborný koktejl
  • knedlíčky do polévky - nastrouhané tofu, kaši, utřený česnek a nasekané bylinky zformujte do malých knedlíčků, které stačí v polévce už jen 3 minuty povařit
  • pomazánka - kaše může být základní hmotou pro výrobu domácích pomazánek

Ráno dělá den a snídaně dělá ráno. Dobrá snídaně vám zajistí dostatek energie a pocit sytosti. Ale právě ráno člověk často nejvíce pospíchá a nemá na přípravu jídla moc času. V takovém případě můžete sáhnout po instantní kaši, třeba zrovna špaldové.
Fantazii se meze nekladou a do své kaše si můžete pokaždé přidat něco jiného. Z jednoho sáčku si tak uděláte mnoho různých a chutných pokrmů.

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení

ŠPALDA loupaná*. Může obsahovat stopy vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny

Lepek

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.


Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 628 kJ / 387 kcal
Tuky: 0,81 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,13 g
Sacharidy: 75,0 g
z toho cukry: 7,5 g
Bílkoviny: 14,5 g
Sůl: 0,02 g