Hořká čokoláda s obsahem kakaa 68 % zjemněná přepuštěným máslem s cukernou bílou náplní s mátovým éterickým olejem. Neobsahuje žádné jiné tuky než kakaový a mléčný, ani žádná aromata. Výborná čokoláda ve stylu After Eight čokoládek osvěží po jídle i kdykoli během dne. Skvěle se hodí k odpolednímu šálku čaje. TIP: Podávejte zmraženou nebo zchlazenou v ledničce.
Seznam produktů značky bio nebio
Počet produktů: 64
HMOTNOST: 200 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: přírodní třtinový cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, emulgátor: slunečnicový lecitin, výtažek z Bourbon vanilky. Všechny suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejméně 30 %.
Velmi jemná výběrová čokoláda s výraznou vanilkovou vůní. Tato čokoláda je daleko méně sladká než běžné bílé čokolády, a proto může vyniknout její přirozená chuť. Je slazená přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Díky velkému formátu můžete nechat tenké plátky čokolády pomalu rozplývat na jazyku a vychutnávat intensivní smetanovou chuť. Tato čokoláda získala nejvyšší zlaté ocenění od Německé zemědělské společnosti (DLG).
Jak již název napovídá, původním zdrojem březového sladidla, někdy nepřesně označovaného jako březový cukr, byly břízy. Průmyslově se však vyrábí i z jiných rostlinných zdrojů - kukuřičných plev, ovsa a dalších. Pro naše tělo se jedná o naprosto přirozenou látku, kterou nejenže obsahují různé bobule, ovoce a zelenina, ale i naše tělo.
ZEMĚ PŮVODU: Kanada
SLOŽENÍ: brusnice klikva 60 %, zahuštěná jablečná šťáva. Povrchově ošetřeno slunečnicovým olejem. Všechny suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Nizozemsko
SLOŽENÍ: hořká čokoláda 58 % (kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, výtažek z vanilky), proslazená brusnice 40 % (brusnice klikva 60 %, třtinový cukr, slunečnicový olej), leštící látky: arabská guma, cukr, med. Všechny suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejm. 39 %.
Tato zajímavá čokoláda se skládá ze dvou vrstev: spodní mléčná čokoláda ochucená voňavým espressem je pokrytá vrstvou bílé čokolády obsahující sušenou smetanu a výtažek z Bourbon vanilky. Čokoláda je slazená přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor.
Chia semena jsou semena šalvěje hispánské, která roste v hornatých oblastech Jižní Ameriky. Tato nutričně velmi zajímavá semínka obsahují cca 30 % oleje s vysokým obsahem cenných omega 3 mastných kyselin. Jsou zdrojem vitaminů skupiny B a důležitých minerálních látek (vápníku, hořčíku, železa, zinku...).
Tyčinka z jemné mléčné švýcarské čokolády s malinovou náplní s výraznou chutí malin, kterou doplňuje lehce nakyslá chuť jogurtu. Neobsahuje aromata ani barviva.
Jemná hořká čokoláda s velmi jemně mletými oříšky (oříškovou pastou), slazená přírodním třtinovým cukrem a ovoněná Bourbon vanilkou. Čokoláda neobsahuje mléko a je vhodná pro vegany.
Dýňová semínka jsou evergreenem zdravé výživy. Můžeme je použít k přímé konzumaci samotné i v různých směsích s oříšky a sušeným ovocem.
SLOŽENÍ: kakaová hmota, přírodní třtinový cukr, kakaové máslo, křupavé višně 3,5 % (višňové a jablečné pyré, višňová a citrónová šťáva). Všechny suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny 62 % min.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka a lepku.
Charakteristickou chuť a vůni propůjčuje této čokoládě to nejjemnější Arriba kakao pocházející přímo od malých sdružení farmářů hospodařících v tropickém deštném pralese v Ekvádoru - původní domovině kakaa. Sušené ostré papričky dodají rafinovanou pálivou chuť. Je slazená přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Díky velkému formátu můžete nechat tenké plátky čokolády pomalu rozplývat na jazyku a vychutnávat intensivní kakaovou chuť. Tato čokoláda získala nejvyšší zlaté ocenění od Německé zemědělské společnosti (DLG).
Jemná hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa slazená přírodním třtinovým cukrem, která neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Tato čokoláda dosáhla maxima bodů při hodnocení hořkých čokolád gourmet časopisem Savoir Vivre (1/2002). Ze 34 vzorků dosáhly maxima pouze dvě čokolády. Také získala nejvyšší zlaté ocenění od Německé zemědělské společnosti (DLG).
Hořká čokoláda s intensivní chutí pro skutečné milovníky kakaa. Je vyrobena z prvotřídního kakaa, slazená přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Díky velkému formátu můžete nechat tenké plátky čokolády pomalu rozplývat na jazyku a vychutnávat intensivní kakaovou chuť.
Tato výjimečná čokoláda s velmi vysokým procentem kakaa má překvapivě jemnou chuť díky použitému panamskému kakau. Lehce karamelový nádech jí dodává použitý přírodní cukr z nektaru květů kokosové palmy. Ten má zároveň nižší glykemický index než běžný cukr.
Jemná hořká čokoláda plněná voňavou náplní cassis (černý rybíz) a slazená přírodním třtinovým cukrem, která neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Doporučujeme podávat z ledničky nebo mrazničky.
Jemná hořká čokoláda zjemněná přepuštěným máslem plněná náplní z medového marcipánu a mandlového likéru amaretto. Čokoláda obsahuje alkohol a není tudíž vhodná pro děti. Je vynikající zmražená nebo zchlazená v ledničce.
HMOTNOST: 200 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: kakaová hmota, přírodní třtinový cukr, kakaové máslo. Všechny suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejméně 70 %.
Jemná hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa ovoněná pomerančovou silicí a oslazená přírodním třtinovým cukrem. Neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor a je vhodná pro vegany. Tato čokoláda vyhrála stříbrné ocenění v roce 2006 při hodnocení provedeném Německou zemědělskou společností (DLG).
Jemná hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa chuťově doplněná lehce nakyslou chutí kanadských brusinek (botanicky brusnice klikva). Charakteristickou chuť a vůni propůjčuje této čokoládě to nejjemnější "Arriba" kakao pocházející přímo od malých sdružení farmářů hospodařících v tropickém deštném pralese v Ekvádoru - původní domovině kakaa. Je slazená přírodním třtinovým cukrem a neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Díky velkému formátu můžete nechat tenké plátky čokolády pomalu rozplývat na jazyku a vychutnávat intensivní kakaovou chuť.
Hořká RAPUNZEL čokoláda s velkými křupavými lískovými oříšky z projektu TURECKO. Výrobek pochází z fair trade projektu HAND IN HAND. Fair trade - spravedlivý obchod garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci.
Kakaové boby pěstují drobní farmáři z Dominikánské republiky. Kakaovníky zde rostou ve smíšených kulturách spolu s citrusy, banány a dalšími plodinami, které jim poskytují stín. Plody jsou sbírány ručně a fermentovány spolu s dužinou. Při fermentaci vzniká typická výrazná chuť a vůně dominikánského kakaa. Následuje asi týdenní sušení na slunci, poté jsou boby očištěny a upraženy.
Hlavní charakteristikou tohoto výběrového kakaa je jeho silně čokoládová chuť a vůně. Použité kakaové boby pocházejí z fair trade projektu HAND IN HAND v Latinské Americe.
Olivový olej obecně vyniká vysokým obsahem mononenasycených mastných kyselin a vitaminu E a je základem tradiční středomořské stravy.
Tento bezlepkový a bezfosfátový kypřící prášek do pečiva obsahuje vinný kámen (jehož krystalky najdete v sudech od vína), běžnou jedlou sodu a bio kukuřičný škrob. Používáme jej stejně jako běžný kypřící prášek, oblíbený je i při přípravě bezlepkového pečiva. Na 500 g sypkých surovin použijeme 3 lžičky (17 g) prášku. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má tendenci začít kypřit těsto (rozkládat se) již při pokojové teplotě. Doporučujeme proto těsto vkládat do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká hlavně řidších třených těst.
Tyčinka z jemné mléčné čokolády plněná krémovou karamelovou náplní s máslem a smetanou bez palmového tuku. Ovoněno Bourbon vanilkou.
SLOŽENÍ: přírodní třtinový cukr, sušené odtučněné mléko, kakaové máslo, palmový tuk (RSPO certifikovaný), sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, sušená smetana, přepuštěné máslo, emulgátor slunečnicový lecitin, výtažek z Bourbon vanilky. Všechny suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejméně 33 %, mléčné sušiny 31 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Vzhledem ke způsobu výroby může čokoláda obsahovat stopy skořápkových plodů a lepku.
HMOTNOST: 200 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: přírodní třtinový cukr, kakaové máslo, sušené mléko 18 %, kakaová hmota, emulgátor: slunečnicový lecitin, výtažek z Bourbon vanilky. Všechny suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejméně 35 %.
Tmavá mléčná čokoláda s vysokým obsahem kakaa, která je slazena výhradně hnědým cukrem z nektaru kokosových květů. Ten jí dodává zajímavý lehce karamelový tón. Zároveň má nižší glykemický index než běžný cukr. Čokoláda je dochucena kousky karamelu a růžovou solí Inků.
Jemná mléčná čokoláda se smetanou a vysokým podílem křupavých lehce pražených lískových oříšků. Ovoněna je pravou Bourbon vanilkou. Tato čokoláda získala nejvyšší zlaté ocenění od Německé zemědělské společnosti (DLG).
Výběrová jemná čokoláda slazená přírodním třtinovým cukrem se štědrou porcí velkých křupavých mandlí, která neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Ovoněná je pravou Bourbon vanilkou a zjemněná sušenou smetanou. Tato čokoláda získala nejvyšší zlaté ocenění od Německé zemědělské společnosti (DLG).
Jemná mléčná čokoláda s různými druhy ořechů (kešu, mandle, lískové oříšky), sušenými meruňkami a rozinkami, ovoněná Bourbon vanilkou. Čokoláda neobsahuje žádné náhražkové tuky ani arašídy místo ořechů. Výrobek pochází z fair trade projektu HAND IN HAND. Fair trade - spravedlivý obchod garantuje farmářům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu a zakazuje otrockou a dětskou práci.
Jemná mléčná čokoláda slazená přírodním třtinovým cukrem, která neobsahuje sójový lecitin ani žádný jiný emulgátor. Ovoněná je pravou Bourbon vanilkou a zjemněná sušenou smetanou.
Toto zapékané müsli obsahuje vločky z evropského ovsa, je ochucené kokosem a čokoládou a oslazené přírodním třtinovým cukrem. Chuť je zvýrazněna zapečením, díky kterému müsli získá i příjemnou křupavost. Lze konzumovat s mléky různého druhu či s jogurtem, výborné je však i samotné jako rychlá svačina.
Vynikající zapékané müsli s vysokým podílem mandlí slazené pouze javorovým sirupem a sirupem z agáve bez přídavku cukru. Chuť je zvýrazněna zapečením, díky kterému müsli získá i příjemnou křupavost. Lze konzumovat s mléky různého druhu či s jogurtem, výborné je však samotné jako rychlá svačina.
Zapékané müsli se strouhaným kokosem a kokosovými plátky. Slazené pouze medem, sirupem z agáve a rozinkami, bez přídavku cukru. Chuť je zvýrazněna zapečením, díky kterému müsli získá i příjemnou křupavost. Lze konzumovat s mléky různého druhu či s jogurtem, výborné je však samotné jako rychlá svačina.
Smícháním pravé hořké čokolády s čistou pastou z lískových oříšků získáme nugát, který je v případě této tyčinky dochucený křupavými kousky oříšků v karamelu. Neobsahuje mléko a je tudíž vhodná i pro vegany.
Tato pasta je vyrobena z černých řeckých kalamata oliv, extra panenského olivového oleje, vinného octa, mořské soli a špetky oregana pro ovonění. Díky šetrné přípravě si pasta uchovává plnou přírodní vůni a chuť černých oliv.
HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Francie
SLOŽENÍ: kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, emulgátor: slunečnicový lecitin. Všechny složky pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejméně 60 %.
Jemně mletý nealkalizovaný prášek z nepražených ekvádorských kakaových bobů. Kakaovník pochází z Amazonie a archeologické nálezy naznačují, že kakao se na území dnešního Ekvádoru používalo již před 5000 lety. I když světové produkci nyní vévodí Afrika, Ekvádor je stále častěji cílovou destinací výrobců gurmánských čokolád. Místní druh kakaa Arriba Nacional vyniká plnou lehce kořeněnou chutí a vůní s nižší hořkostí. Naše kakao je vykupováno přímo od farmářů z několika oblastí, a proto se může lehce měnit jeho barva a chuť. Na rozdíl od běžného kakaového prášku nejsou boby upraženy, ale po fermentaci, sušení a očištění jsou rovnou nadrceny a pomocí lisu zbaveny části kakaového másla. Poté jsou rozemlety na jemný prášek.
Černý sezam je chuťově o něco výraznější než světlý. Používá se v asijské kuchyni, je velmi dekorativní a nachází použití i v tradiční čínské medicíně. Je vynikající na pečivu, v jogurtech a müsli, na kaších, v chlebu, ve smažených asijských pokrmech a marinádách na maso. Ve skutečnosti lze přidat téměř všude - do polévky, omáčky na těstoviny nebo i guláše! Pro zvýraznění chuti jej můžeme lehce opražit. Rozmixováním pražených semínek získáme sezamové „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod.
Tato slunečnicová semínka pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství a jsou vhodná nejen k použití při vaření, ale i k přímé spotřebě.
Sušené plody moruše bílé mají velmi příjemnou sladkou chuť a jíme je samotné či ve směsích s jiným sušeným ovocem, ořechy a semínky. Můžeme je přidávat do müsli směsí, jogurtu, ovocných salátů i muffinů a sušenek. Jsou zajímavé i z nutričního hlediska, protože jsou velmi dobrým zdrojem vitamínu C a našemu tělu dodávají i řadu minerálních látek (vápník a hořčík v ideálním poměru, železo). Vhodné pro diabetiky.
Bio rajčata vypěstovaná pod tureckým sluncem byla nakrájena, prosolena mořskou solí a usušena na slunci. Sušená rajčata dodají pokrmům středomořskou chuť a používáme je do salátů, předkrmů, pomazánek, na pizzu, k vylepšení omáček s rajčaty, polévek a zeleninových pokrmů.
Zralé sladké banány vypěstované bez použití syntetických hnojiv a pesticidů byly podélně nakrájeny na tenké plátky a šetrně usušeny bez přídavku cukru či tuku. Nejsou sířeny, a proto mají nahnědlou barvu. Jsou vynikající jako zdravá svačina, k doplnění energie při sportu nebo jako součást stolních směsí oříšků a sušeného ovoce. Hodí se také k ozdobení banánového chleba či muffinů před pečením a do desertů.
ZEMĚ PŮVODU: Turecko
SLOŽENÍ: sušené fíky z kontrolovaného ekologického zemědělství
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
ZEMĚ PŮVODU: Burkina Faso, Mosambik
SLOŽENÍ: plátky sušeného manga z kontrolovaného ekologického zemědělství
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Meruňky si můžeme užívat nejen čerstvé v době sklizně, ale také sušené celoročně. Původně pocházejí z Orientu a do středomořské oblasti byly dovezeny před dvěma tisíciletími. Naše meruňky byly vypěstovány v Malatyi ve východní Anatolii. Toto turecké centrum meruněk leží asi 1000 metrů nad mořem a díky chladnému a suchému klimatu náhorní roviny produkuje výjimečně šťavnaté a kvalitní plody.
Tyto meruňky jsou pěstovány podle zásad ekologického zemědělství. Sklizeň začíná počátkem července, kdy se zralé meruňky setřásají a sbírají. Po sklizni se nechají ležet tři dny na pruzích tkaniny (nebo střeše domku zemědělce) a pak se vypeckují. Tím, že se plody suší celé, si uchovají více šťavnatosti. Poté se meruňky další tři až čtyři dny dosušují na slunci a vzduchu. Před vývozem jsou umyty a roztříděny. Plody nejsou sířené, což znamená, že nebyly konzervovány oxidem siřičitým či siřičitany.
Tyto meruňky pocházejí z projektu TURECKO společnosti Rapunzel.
Třtinová melasa je téměř černá sirupovitá hmota, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě třtinového cukru ze šťávy z cukrové třtiny. Třtinová šťáva přirozeně obsahuje kromě cukru též biologicky aktivní látky, potřebné k jeho strávení. Ty však zůstávají v sirupu, který zbývá po oddělení krystalků cukru ze zahuštěné třtinové šťávy, tedy v melase. Širšímu používání melasy brání její výrazná chuť, která většině lidí vadí. Ti proto dávají přednost přírodním třtinovým cukrům, kterým naopak dodává melasa příjemnou chuť a vůni. A to je i její tajemství. V malém množství má totiž melasa velmi příjemnou chuť a navíc zvýrazňuje přirozenou chuť pokrmu. Je proto škoda si melasu znechutit tím, že ji budeme konzumovat několik předepsaných lžiček denně. Její výraznou chuť využijeme nejlépe jako součást připravovaných jídel. Proto melasu nezavrhujte, dokud ji neochutnáte v perníku, závinu (skořice, jablka a ořechy její chuť výtečně doplňují), sušenkách či v pálivých směsích (spolu s kari nebo pálivými papričkami, s rajským protlakem a dokonce i hořčicí). Trochou melasy můžete dochutit mléko či jogurt jako zálivku müsli nebo kukuřičných lupínků, med nebo ovocné čaje.
HMOTNOST: 450 g
ZEMĚ PŮVODU: Paraguay
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Bílá "čokoláda", která místo mléka obsahuje sušený rýžový nápoj. Neobsahuje mléko a je tudíž vhodná i pro vegany. Neobsahuje žádné náhražkové tuky, pouze kakaové máslo, ovoněná je Bourbon vanilkou.
Oříškový bílý nugát s kousky oříšků v karamelu pro vegany, který obsahuje rýžový nápoj místo živočišného mléka. Neobsahuje náhražkové tuky, pouze kakaové máslo, a ovoněný je výtažkem z Bourbon vanilky.
Velmi zajímavá nugátová tyčinka s pastou z lískových oříšků, která místo mléka obsahuje sušený rýžový nápoj a je ochucená oříšky v karamelu. Neobsahuje mléko a je tudíž vhodná i pro vegany.
"Mléčná čokoláda", která místo mléka obsahuje sušený rýžový nápoj, mleté lískové oříšky a zemní mandle. Neobsahuje mléko a je tudíž vhodná i pro vegany. Ovoněná je Bourbon vanilkou.
"Mléčná čokoláda" ochucená kousky kakaových sušenek, která místo mléka obsahuje sušený rýžový nápoj. Neobsahuje mléko a je tudíž vhodná i pro vegany. Ovoněná je Bourbon vanilkou.
"Mléčná čokoláda", která místo mléka obsahuje sušený rýžový nápoj a je ochucená mandlemi v karamelu a kousky sušeného pomeranče. Neobsahuje mléko a je tudíž vhodná i pro vegany.
Celozrnný žitný chléb se lněným semínkem - balený trvanlivý.
Melasový přírodní třtinový cukr.
Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka. Jako kyselá složka funguje např. med, zakysané mléčné výrobky, čokoláda. Například medové perníčky lze nakypřit jedlou sodou a výsledek je uspokojivější, než při použití kypřícího prášku. Dávkování jedlé sody je daleko nižší, než dávkování kypřícího prášku, často se v receptu uvádí na špičku nože. U třených těst lze počítat s cca 1 moka lžičkou jedlé sody na 500 g sypkých složek.