Bazalka je tradiční koření, které je doma především v italské a indické kuchyni. V Indii se užívá již více jak 5000 let.
BYLINKY, ZELENÉ KOŘENÍ DNM
Počet produktů: 16
Celer používali jako koření již staří Egypťané. V české kuchyni patří k velmi oblíbeným kořením a například staročeská bramboračka se bez něj neobejde.
Libeček je tradiční koření české kuchyně. Tvoří základ polévkových koření, a proto se mu někdy říká "zelené maggi".
Koriandr, známý též jako čínská petržel, je dnes již celosvětově pěstovaným kořením. Listy se vyznačují silně aromatickou nasládlou vůní.
Majoránka - koření, které používali už staří Egypťané, Římané i Řekové. Postupně se dostala i do střední Evropy a do české kuchyně. Je využívaná hlavně do gulášů a polévek. V poslední době se těší velké oblibě i v pečivu či v salátech.
Oregano je nať dobromysli obecné, pocházející původně ze Středomoří. Dobromysl rostoucí u nás nemá tak výraznou chuť a vůni. Oregano je součástí známého provensálského koření.
Petržel je tradiční české koření. Je součástí známého polévkového koření a většiny dochucovacích sypkých směsí.
Provensálská směs koření- je směsí sušených bylinek původně pocházející z oblasti francozské části „Provence“. Využívá se především do pomazánek, bylinkového másla, rajčatových pokrmů, těstovin, dušené zeleniny, grilovaných a dušených pokrmů, omáček, sýrů a salátů.
Doporučujeme: přidávat až na konci tepelné úpravy.
Řecký salát je směs bylin, navržená speciálně pro přípavu stejnojmenného pokrmu z čerstvých rajčat, papriky, okurek, červené cibule, černých oliv, sýru feta a olivového oleje.
Aromatická kořenící směs bez glutamanu sodného
Tymián- koření, které je tradiční ve středomořské kuchyni, lehce nahořklé a svěží vůně. Je součástí tradičního provensálského koření. Využívá se do vařených, grilovaných i pečených jídel,
těstovin, zavařeniny i salátových zálivek.
Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo přílohu hlavního jídla. Samostatně se podávají s čerstvým chlebem.
Bylinkové máslo bez přidaného glutamanu E 621
Kořenící směs vhodná pro výrobu bylinkového másla, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, vhodná do zapečených těstovin, rýže, jogurtů, salátů, dresingů, na vařené brambory, ale i jen na chléb s máslem.
Estragon je původně ze střední a jihozápadní Asii. Proto je estragon tak častý v kuchyni Arménů a Turků. Je to základní zelené koření francouzské "vysoké kuchyně".
Fenykl celý - koření, které pochází ze Středomoří, Číny, Indie i Japonska. Fenyklem se dochucují omáčky, dipy, polévky aje výborný také pro přípravu čaje.
Kari listy 5 g
– koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Používá se do zeleninových jídel, omáček a směsí, náplní slaného pečiva i na jemnější druhy masa. Rychlým orestováním vynikne jeho specifická vůně.