BYLINKY, ZELENÉ KOŘENÍ DNM


Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Celer používali jako koření již staří Egypťané. V české kuchyni patří k velmi oblíbeným kořením a například staročeská bramboračka se bez něj neobejde.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Majoránka - koření, které používali už staří Egypťané, Římané i Řekové. Postupně se dostala i do střední Evropy a do české kuchyně.  Je využívaná hlavně do gulášů a polévek. V poslední době se těší velké oblibě i v pečivu či v salátech.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Oregano je nať dobromysli obecné, pocházející původně ze Středomoří. Dobromysl rostoucí u nás nemá tak výraznou chuť a vůni. Oregano je součástí známého provensálského koření.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Provensálská směs koření- je směsí sušených bylinek původně pocházející z oblasti francozské části „Provence“. Využívá se především do pomazánek, bylinkového másla, rajčatových pokrmů, těstovin, dušené zeleniny, grilovaných a dušených pokrmů, omáček, sýrů a salátů.

Doporučujeme: přidávat až na konci tepelné úpravy.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Řecký salát je směs bylin, navržená speciálně pro přípavu stejnojmenného pokrmu z čerstvých rajčat, papriky, okurek, červené cibule, černých oliv, sýru feta a olivového oleje.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Tymián- koření, které je tradiční ve středomořské kuchyni, lehce nahořklé a svěží vůně. Je součástí tradičního provensálského koření. Využívá se do vařených, grilovaných i pečených jídel,
těstovin, zavařeniny i salátových zálivek.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo přílohu hlavního jídla. Samostatně se podávají s čerstvým chlebem.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Bylinkové máslo bez přidaného glutamanu E 621

Kořenící směs vhodná pro výrobu bylinkového másla, výtečně chutná v dušené nebo grilované zelenině, vhodná do zapečených těstovin, rýže, jogurtů, salátů, dresingů, na vařené brambory, ale i jen na chléb s máslem.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Estragon je původně ze střední a jihozápadní Asii. Proto je estragon tak častý v kuchyni Arménů a Turků. Je to základní zelené koření francouzské "vysoké kuchyně".

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Fenykl celý - koření, které pochází ze Středomoří, Číny, Indie i Japonska. Fenyklem se dochucují omáčky, dipy, polévky aje výborný také pro přípravu čaje.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Kari listy 5 g

– koření s velmi lehkou delikátní vůní i chutí. Používá se do zeleninových jídel, omáček a směsí, náplní slaného pečiva i na jemnější druhy masa. Rychlým orestováním vynikne jeho specifická vůně.