Adžika je kořenící přípravek sypký bez přidaného glutamanu sodného. Jedná se o koření gruzijské a arménské kuchyně, používá se především ke grilování zeleniny a do salátů.
SMĚSI KOŘENÍ DNM
Počet produktů: 43
Asafoetida nazývaná též ločidlo, čertovo lejno či asant, může nahradit cibuli a česnek. Je velmi aromatická, proto jí dávkujte opatrně. Zpracujte na rozpáleném oleji.
Čubrica je kořenící přípravek sypký bez glutamanu sodného, vhodný na pečení, do zapékaných směsí, luštěninových jídel, do tvarohových či sýrových pomazánek a jogurtových dresinků.
Tato speiciálně vyvážená směs koření slouží k přípravě bílého indického čaje, který je také nazýván jako "YOGI čaj". Pro přípravu doporučujeme použít plnotučné BIO mléko a pravý sypaný černý indický čaj DNM.
Směs koření Garam Masala je určena především pro přípravu zeleninových a luštěninových pokrmů. Tato velmi aromatická směs koření a černého pepře se do pokrmů přidává až na konci, aby se co nejvíce zachovala její jedinečná chuť.
Univerzální kořenící směs bez glutamanu sodného
Univerzální kořenící směs bez soli a glutamanu sodného
Harrisa masala je směs koření používaná především v Severní Africe. Její chuť je bohatá a lehce pikantní.
Houbové koření je kořenící přípravek sypký bez glutamanu sodného vhodný do polévek, gulášů či pomazánek.
Chana masala je kořenící přípravek určen k ochucení luštěninových jídel, převším z cizrny
(římský hrách).
Směs koření Chat Masala je určena především pro přípravu salátů a pomazánek. Hodí se i na chléb s máslem, do sendvičů i smažených jídel, jako jsou pakory a samosy či do pražených oříšků a mandlí. Obsahuje černou sůl připomínající chuť vajíček.
Tradiční chlebové koření patří neodmyslitelně k české domácnosti, stejně jako vůně pravého domácího chleba a pečiva.
Kořenící směs vhodná na italské pokrmy
Tato kari směs koření pocházející z indického Rajasthanu se vyznačuje pikantní až ostřejší chutí, kterou je možno zjemnit použitím smetany.
Směs koření Kitchen King Masala je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů, ať už vařených, dušených či smažených.
Směs koření na přípravu minutek - bez glutamanu sodného
Maďarská kuchyně vždy vynikala aromatickou, lehce pikantní a plnou chutí. Přesně taková je směs maďarský guláš, která slouží k přípravě stejnojmenného pokrmu i dalších nejen maďarských specialit.
Směs koření Pav Bhaji Masala je určena především pro přípravu rýžových pokrmů jako jsou rizota či kičerí. Hodí se i do jakéhokoli indického kari.
Perníkové koření - kořenící přípravek sypký - je spojený především s Vánocemi. Tato bohatá lahodně vonící směs se ovšem hodí do jakéhokoli sladkého domácího pečení v každém ročním období. Zejména je oblíbená pro přípravu sušenek, buchet, perníků, vánoček, mazanců, svařených vín, ale i k přípravě kung pao.
PUNČ - kořenící přípravek sypký s kousky sušeného ovoce do punčů, grogů, čajů či svařených vín.
Směs koření Sabji Masala je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů. Hodí se i do karbanátků, čočky, brambor a smažených obalovaných jídel.
Směs koření Sambar Masala je určena především pro přípravu luštěninových pokrmů. Hodí se i do polévek, sabdží a těstovin.
Svařák kousky sušených jablek a koření k přípravě svařených vín,
punčů, grogu či čajů
Svařák rozpustná směs - sypký kořenící přípravek do svařených vín a punčů
Tandoori masla je vyhlášená kořenící směs používaná především v indické kuchyni.
Country směs - kořenící přípravek sypký - určen k všestrannému použití jak při grilování,
tak na dochucení zeleninových pokrmů.
Směs koření k přípravě lahodného čaje s mlékem, oblíbeného především ve Velké Británii a Indii, odkud si ho Britové přivezli a následně velmi oblíbili. V posledních letech se těší oblibě i v Evropě a také u nás. Je známý také jako jogí čaj nebo yogi tea
AGLIO OLIO & PEPERONCINO - kořenící přípravek vhodný především pro dochucení těstovin, těstovinových salátů či směsi zeleniny podávané právě s těstovinami. Vhodný je však také do italských zeleninových salátů. Také se těší velké oblibě při přípravě grilované zeleniny.
BRUSCHETTA - kořenící přípravek vhodný především pro dochucení toastů, topinek a typických italských studených pokrmů bruschett - italský chlebíček s rajčaty, čerstvou, grilovanou nebo restovanou zeleninou.
Grilovaná zelenina - kořenící směs především ke grilování zeleniny. Výborná je však i na pečené brambory, zeleninu, tofu i do zálivek na saláty.
Kari thajské je směs koření vhodná především do orientálních zeleninových směsí, do polévek nebo do všech pokrmůs tofu.
Směs vhodná pro orientální kuchyni. Svou zajímavou chutí obohatí Váš pokrm.Bez glutamanu sodného.
PIRI PIRI - kořenící přípravek- je vyhledávanou směsí na grilování všeho druhu, do omáček i pikantních marinád.
Pizza koření - směs sušených bylinek vhodných na pizzu, do těstovin, ale i do zeleninových salátů.
Čarodějka 50 g
Kořenící přípravek sypký se sezamovým a lněným semínkem, vhodný ke grilování, rožnění a pečení všech druhů mas. Využijete jej i při přípravě minutkové kuchyně, do omáček a gulášů, pomazánek i salátů.
Koření čínské kuchyně 50 g
- kořenící pří- pravek sypký vhodný k přípravě pokrmů asijské kuchyně. Používá se k přípravě různých druhů mas, zeleniny, omáček i šťáv typických pro čínskou kuchyni.
Královské koření 50 g
- směs koření bez soli z výhradně českých domácích surovin, vypěstovaných v oblasti Orlických hor a podhůří. Díky své jemné chuti a vůni se hodí k úpravě různých druhů mas, polévek, zeleniny, pomazánek, brambor nebo třeba jen na chléb s máslem.
Koření na špagety 50 g
- kořenící přípravek sypký, vhodný pro všechny druhy italských pokrmů. Používá se na pizzu, do špaget a ostatních vařených či zapečených těstovin, můžeme jej použít i do salátů a zálivek, na dušenou a grilovanou zeleninu.
Gulášové koření 50 g
– kořenící přípravek sypký - bez přidaného glutamátu, vhodný do všech druhů gulášů, omáček, polévek paprikového typu, minutek i do šťáv z dušeného masa.
Hříbkové koření 25 g
- směs koření obsahuje 25 % pravého hřibu smrkového. Tato směs dodá pokrmům nezaměnitelnou chuť i vůni. Hodí se do krémových polévek, omáček, zeleninových a zapečených jídel, ale i na steak a pečené kuře.
Farmářské brambory 50 g
- kořenící přípra- vek sypký s restovanou cibulkou, který dodá všem bramborovým pokrmům lahodnou vůni i chuť. Je vhodný k ochucení pečených a grilovaných brambor, ale i do jiných brambo- rových a zeleninových pokrmů.
Domácí štrůdl 50 g
- směs koření bez přidaného cukru, namíchaná dle domácí receptury k ochucení tradičního štrůdlu a podobných sladkých závinů. Můžeme ji použít i do jiných sladkých dezertů a koláčů s lehce kořenitou chutí.
Kari Madras bez soli 50 g
- kořenící přípravek sypký, neodmyslitelně spjatý s indickou a thajskou kuchyní. Používá se na všechny druhy masa, do smetanových omáček, polévek, dušené zeleniny a zeleninových salátů, rýže i na ryby.