Složení: sušené mango (Mangifera indica)

 
Chuť a použití: Amchoor je ovocné koření mírně svíravé, ale příjemné chuti. Dodává pokrmům kyselost. Je významným kořením severoindické kuchyně, ochucují se jím náplně do samos a pakor, dušená masa, polévky a ovocné saláty. Přidává se do marinád na maso a drůběž jako enzymatické změkčovadlo. Dodává kyselost nakládané zelenině a chutney. Používá se k ochucení indických jídel, polévek na marinády a lze ho použít místo tamarindu k získání sladkokyselých chutí. 

 

  •  Bez glutamanu
  •  Bez lepku
  •  Bez soli
  •  Bez barviv
  •  Bez konzervantů.

 

 Země původu: Indie

 Obsah balení: 50g

 Měrná jednotka: 54,00 Kč / 100 g

 

 Aloo Paratha

 Budeme potřebovat: těsto: 1 a 1/2 hrnku mouky, sůl, 2 lžíce ghí, vlažnou vodu dle potřeby. Náplň: 3 středně velké brambory uvařené ve šlupce, sůl, 1/4 lžičky kurkumy, 1/4 lžičky Amchoor, 1/3 lžičky Garam masala, nasekanou koriandrovou nať.

 Ze surovin na těsto vypracujeme elastické nelepivé těsto a necháme ho půl hodiny odležet bokem v misce, přikryté utěrkou. V druhé misce rozmačkáme dobře vychládlé, uvařené, oloupané brambory. Přidáme sůl, kurkumu, Amchoor, Garam masalu, nasekanou koriandrovou nať a vše dobře promícháme. Těsto i směs si rozdělíme na stejný počet částí. Kuličky směsi musí být o něco měnší než z těsta. Postupně bereme jednu kuličku z těsta a rozválíme ji asi na 1/2cm hrubou placku. Doprostřed dáme kuličku směsi, do placky ji zabalíme a vytvarujeme buchtičku. Buchtičku válečkem vyválíme na hrubou placku (nepoužíváme mouku na vyválení). Nesmíme válet rychle a tlačit na placku, aby nám nepraskla. Rozehřejem pánev, stáhneme na střední sílu a placku na ní opečeme nasucho z obou stran dohněda.

Hotovou placku potřeme máslem a zabalíme do utěrky, aby neoschla.

 
 Dovoz do EU/Baleno v/ Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04

16 dalších produktů ve stejné kategorii: