Badyán mletý - koření, které se těší velké oblibě do koláčů, kaší, perníků i perníčků, povidel, čajů, punčů nebo svařených vín
Momentálně žádné novinky
Badyán mletý - koření, které se těší velké oblibě do koláčů, kaší, perníků i perníčků, povidel, čajů, punčů nebo svařených vín
Složení: badyáník (Illicium verum)
Použití: má jemně nasládlou chuť připomínající právě anýz. Hodí se do ovocných salátů, perníků, švestkových povidel, či hruškového kompotu. Použivá se také do nudlových polévek a na některá pečená masa a grilované pokrmy.
BEZ GLUTAMANU, LEPKU, SOLI, BARVIV A KONZERVANTŮ
Země původu: Indie
Dovoz z: EU
Obsah balení: 50 g
Měrná jednotka: 74,00 Kč / 100 g
Mletý losos s badyánem
Budeme potřebovat: 15 g badyánu, 350 g filet z lososa, 400 g uzeného lososa, 3 g papriky mleté pálivé, 1 g pepře černého mletého, 80 g parmezánu.
Čerstvé maso z lososa i uzeného lososa rozmixujeme a promícháme. Mletý badyán smícháme s pálivou mletou paprikou, mletým pepřem, polovinu směsi přimícháme k lososu. Ochucené maso zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme do lednice na cca půl hodiny. Parmezán nakrájíme na plátky, rozložíme na papír na pečení, posypeme zbytkem koření a vložíme na dvě minuty do vyhřáté trouby, aby se trochu roztekl. Poté sýr přimícháme k lososu, směs rozdělíme na talířky a doplníme krajíčky toastového chleba, který nasucho opečeme v topinkovači.
Baleno v / Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04