Složení: mleté chilli papričky (Capsicum chinense)
BEZ GLUTAMANU, LEPKU, SOLI, BARVIV A KONZERVANTŮ
Použití: Chilli papričky pochází z exotických druhů paprik, které se vyskytují v tropických a subtropických oblastech Indie, Číny, Japonska a Africe. Chilli pro Evropu objevil Kolumbus a pojmenoval ho „pimenta“(pepř). Používají se jak čerstvé, tak sušené. Přesto, že ve světě se používají i druhy nepálivé, u nás se zažilo označení chilli pro pálivé až extrémně ostré papričky. Použití chilli je takřka neomezné. Široká škála odrůd nabízí chutě od jemných, nasládlých s ovocnými tóny, po extrémněpálivé až otupující, silné vůně a chuti, hodící se k přípravě všech druhů mas, ke grilování, do marinád a kořenících směsí.
Obsahuje vitamín C a karoten B. Pomáhá na zažívání a je považováo za afrodisiakum. Povzbuzuj krevní oběh, snižuje hladinu cholesterolu. Ostrá pálivost podporuje sekreci a pomáhá očišťovat sliznici nosu.
Skladujte: na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Indie
Obsah balení: 50 g
Měrná jednotka: 66,00 Kč / 100 g
Legislativní zařazení: koření jednodruhové - chilli
Jedním z nejznámějších jídel, kde je mleté chilli neopominutelnou součástí, je Chilli con carne.
Budeme potřebovat: 500 g mletého hovězího masa, 2 cibule, 1 kozerva loupanýc rajčat, 1 rajský protlak, 2 konzervy červených fazolí, 2 stroužky česneku, 2 čtverečky hořké čokolády, 1 lžička chilli, 1 lžíce oregana, olej, pepř, sůl.
Cibuli nahrubo nakrájíme a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme mleté maso, sůl a pepř a za stálého míchání a oddělování hrudek necháme maso zhnědnout. Přidáme rajský protlak, rajčata i s nálevem, čokoládu a česnek. Vaříme 15-20 minut, poté přidáme scezené fazole, oregáno, chilli a dochutíme.
Podáváme s rýží, tortillou, tousty nebo polentou.
Baleno v / Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04