Kardamom, příbuzný zázvoru je jedním z nejjemnějších a nejdražších koření. Přezdívá se mu "královna koření". Je vhodný do moučníků, ovocných pokrmů či salátů, pečiva, kávových nápojů, čajových směsí. Pěkně zjemní a ochutí také čaj a kávu.
Kalinji (černucha) - semínka černé cibule 50 g DNM
Kalinji je též zvaná černucha, semena černé cibule či lidově černý kmín. Hodí se do sladkých i slaných jídel, kde ji můžete pro zjemnění pokrmu použít jako náhradu pepře. Využijete jí při přípravě pečiva, luštěnin, sýrů nebo orientálního kari.
Složení: semena černé cibule, kalinji (Nigella sativa)
- BEZ GLUTAMANU
- BEZ LEPKU
- BEZ SOLI
- BEZ BARVIV
- BEZ KONZERVANTŮ
Skladujte: na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Indie
Budeme potřebovat:1 lilek, 4 malé cuketky, 3 mrkve, 2 papriky, 6 stroužků česneku, 2 cibule, 2 brambory ve slupce, černuchu, sůl, olivový olej
Veškerou zeleninu nakrájíme na velké kusy, česnek necháme v celku. Dáme do pekáče, ale tak, aby zelenina nebyla navrstvená na sobě, ale byla rozložena po pekáči vedle sebe. Osolíme, posypeme kořením dle chuti, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Pečeme na 200 stupňů hodinu a půl. Dobu pečení zkuste dodržet, zelenina sice změkne i dříve, ale tu pravou chuť dostane až po 90 minutách. Pečeme nepřiklopenou. Ingredience a množství můžeme obměnovat dle chuti. Zelenina je výborná jako samostatné jídlo ale skvěle se hodí jako příloha ke grilovanému masu v létě na zahrádce.