Kardamom, příbuzný zázvoru je jedním z nejjemnějších a nejdražších koření. Přezdívá se mu "královna koření". Je vhodný do moučníků, ovocných pokrmů či salátů, pečiva, kávových nápojů, čajových směsí. Pěkně zjemní a ochutí také čaj a kávu.
Momentálně žádné novinky
Kardamom, příbuzný zázvoru je jedním z nejjemnějších a nejdražších koření. Přezdívá se mu "královna koření". Je vhodný do moučníků, ovocných pokrmů či salátů, pečiva, kávových nápojů, čajových směsí. Pěkně zjemní a ochutí také čaj a kávu.
Složení:kardamom obecný (Elettaria cardamomum)
Chuť a použití: Má silné nezaměnitelné aroma a citrónovo-květinvou chuť s lehkou příměsí kafru a eukalyptu. Tradičně se používá do sladkých indických dezertů, perníčků a koláčů. Je vynikající i do ovocných kompotů, marinád, vín a likérů. Hodí se do jakéhokoli sladkého jídla. Aromatizují se jím steaky, mletá masa, masové vývary a pokrmy z kuřat. Lze jím ochutit kávu i čaj. Svěží chuť zeleného kardamomu ale výborně doplní i jemnější verze kari (například butter chicken).
Skladujte: na suchém, tmavém, chladnějším místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Indie
Obsah balení: 35g
Měrná jednotka: 134,00 / 100 g
Vanilková zrmzlina s kardamomem:
Budeme potřebovat:125g cukr krupice, 6ks kardamomu, 300ml pl.mléko, 150ml smetany ke šlehání, 4ks vaj.žl.slepičích, 1ks van.lusku
V hrnci svaříme mléko s vanilkovým luskem, odstavíme z ohně a necháme stát 10 minut. Poté celý lusk vyjmeme. Smetanu s drceným zeleným kardamomem zahřejeme, odstavíme a chvíli necháme propojit chutě. V horké vodní lázni třeme žloutky s cukrem do zhoustnutí. Přilijeme připravené teplé mléko a mýcháme, aby se směs spojila. Nadrcené lusky kardamomu vyjmeme a přidáme připravenou smetanu. Za stálého míchání vaříme 10 minut. Nakonec směs zpracujeme ve zmrzlinovém strojku nebo ji v mělké nádobě chladíme 1-2 hodiny, našleháme a zmrazíme.
Použijeme zelené kardamomové lusky, které lehce nadrtíme.
Baleno v /Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04