Kardamom mletý - koření, které má velkou oblivu především ve sladké kuchyni, tedy do dezertů, pudinků, jogurtových nápojů - lasí,
koláčů, čajů a také kávy.
Momentálně žádné novinky
Kardamom mletý - koření, které má velkou oblivu především ve sladké kuchyni, tedy do dezertů, pudinků, jogurtových nápojů - lasí,
koláčů, čajů a také kávy.
Složení: kardamom obecný (Elettaria cardamomum)
Chuť a použití: Má velmi jemné, nasládlé, ostré aroma, ve kterém lze najít směs citronu, kafru a bergamotu. Společně s kurkumou je příbuzný zázvoru a vydatně tak zvýrazňuje chutě slaných i sladkých pokrmů. U nás se nejčastěji používá do sladkého pečiva, jako jsou perníky a koláčky. V malém množství je přidáván také do uzenin. Dokáže také skvěle dochutit steaky, mletá masa a pikantní omáčky. Do jídel se přidává na začátku vaření. Ochutí i luštěniny, rýži a kořenovou zeleninu Je vynikající i do ovocných kompotů, marinád, vín a likérů.Špetka kardamomu se přidává také do černého čaje nebo kávy. Bývá důležitou součástí směsi koření jako je například kari či garam masala.
Skladujte: na suchém, tmavém, chladnějším místě. Po otevření doporučujeme ucovávat ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Indie
Obsah balení: 35g
Měrná jednotka: 222,00 Kč / 100 g
Jemná buchta s kardamomem:
Budeme potřebovat: 3 skleničky mouky, 200 gramů másla, 200 gramů cukrů, 4 vejce, 1 sklenice mléka, 1 lžička kardamomu, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžíce citronové šťávy, vanilkový cukr.
Měkké máslo utřeme s vejci a cukrem do pěny. Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a kardamomem a při zpracovávání průběžně doléváme mléko. Do hotového těsta vmícháme citronovou šťávu. Vymažeme si pekáček či oblíbenou formu tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou. Těsto přeložíme do formy a dáme do trouby rozpálené na sto osmdesát stupňů, kde se buchta peče přibližně šedesát minut. Podáváme posypanou moučkovým cukrem.
Baleno v/ Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04