Složení: chilli papričky mleté
Chuť a použití: Jedná se o velmi ostré koření jedinečné chuti. Využívá se v mexické, jihoamerické, indické a asijské kuchyni. Dodá pokrmu výraznější chuti, což můžete ochutnat v různých pastách, omáčkách, nebo polévkách. Hodí se také k rybě, ale i do vaječných, rýžových a zeleninových specialit. Nejlépe vynikne jeho chuť v pokrmech s třešňovicí a povařeným bílým vínem.
Skladujte v suchu, ať nenavlhne. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží celý rok.
- BEZ GLUTAMANU
- BEZ LEPKU
- BEZ SOLI
- BEZ BARVIV
- BEZ KONZERVANTŮ
Země původu: Indie
Obsah balení: 50g
Měrná jednotka: 66,00 Kč / 100 g
Krémový špenátovo-artyčokový dip
Budeme potřebovat: 1 balíček nasekaného špenátu, 400 g nasekaných srdíček artyčoků, 1 balíček smetanového sýra (cca 250g, 2 lžíce zakysané smetany, 1/2 šálku strouhaného parmazánu, 1/2 lžičky česnekové soli, špetka pepře cayenského.
Předehřejte troubu na 200°C. Ve středně velké míse předehřejte jen asi minutku sýr v mikrovlnce, aby změknul. Přidejte špenát, artyčoky, zakysanou smetanu, majonézu a parmazán. Smíchejte vše dohromady a přidejte česnekovou sůl a cayenský pepř, podle chuti.
Celou směs dejte do mísy vhodné do trouby a pečte v troubě asi 20 minut, nebo dokud má horní část křupavou krustičku. Vhodná příloha je lehce křupavý chléb. Nakrájejte si plátky, stříkněte je olivovým olejem a lehce posypte cayenským pepřem. Připečte je do křupava v rozpálené troubě po pomazánce, nebo v toustovači.