Pepř černý celý 50 g
– koření, které se pro svoji ostře palčivou chuť využívá především k dochucení pokrmů, konzervaci zeleniny i masa, do polévek, omáček či do uzenin.
Koření - které je velmi hojně využíváno ve všech kuchyních celého světa. Je tedy velmi dobře známá a oblíbená v české kuchyni.
Používá se do gulášů, polévek, dipů, pomazánek, ke grilování
Složení: paprika sladká (Capsicum annuum)
Země původu: Česká republika
Skladujte v temnu a suchu
Obsah balení: 50 g
Baleno v/Distribuce v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04
Koření - které je velmi hojně využíváno ve všech kuchyních celého světa. Je tedy velmi dobře známá a oblíbená v české kuchyni.
Pepř černý celý 50 g
– koření, které se pro svoji ostře palčivou chuť využívá především k dochucení pokrmů, konzervaci zeleniny i masa, do polévek, omáček či do uzenin.
Anýz celý 50 g
– koření, které aromaticky voní a má kořenitou nasládlou chuť. Využívá se do pečiva, při nakládání červené řepy, červeného zelí. Hodí se i do ovocného (např. jablečného) kompotu. Je součástí mnoha kořenitých směsí. V indické a čínské kuchyni je častý v houbových či zeleninových pokrmech. Vyrábí se z něho také likéry.
Nové koření celé 50 g
– koření, které se hojně využívá při konzervaci zeleniny (zelí, červené řepy, rajčat, okurek, hub) i masa, do polévek a omáček či do uzenin.
Koriandr celý - koření, které se hojně využívá především do zeleninových jídel. Do dušené zeleniny, polévek i do sterilované zeleniny. V poslední době se častěji využívá v mleté podobě
i do pečiva a sladkých koláčků.
Kalinji je též zvaná černucha, semena černé cibule či lidově černý kmín. Hodí se do sladkých i slaných jídel, kde ji můžete pro zjemnění pokrmu použít jako náhradu pepře. Využijete jí při přípravě pečiva, luštěnin, sýrů nebo orientálního kari.
Skořice mletá - koření, které vzniká mletím kůry skořicovníku. Používá se především do sladkých jídel, moučníků, kaší, cukroví, ale také do nápojů jako je cappuccino, svařené víno či jogurtové lasí.
Sušený mletý zázvor má trochu jemnější a ne tak ostrou chuť jako zázvor čerstvý. Je velmi často vyhledáván v orientální kuchyni.
Muškátový oříšek je koření výrazné nasládlé štiplavé chuti, které lze použít na sladká i slaná jídla.
Koření, které je velmi hojně využíváno ve všech kuchyních celého světa. Je tedy velmi dobře známá a oblíbená v české kuchyni.
Badyán, též zvaný jako čínský či hvězdicovitý anýz, má jemně nasládlou chuť připomínající právě anýz. Je jedním z koření v tradiční směsi "Koření pěti vůní".
Kurkuma mletá - koření, které se od pradávna používá především v orientální kuchyni pro svoji oranžovožlutou barvu a mnoho významných účinků. Především do rýžových jídel, ale také do zeleninových jídel, dresinků, marinád či polévek. V poslední době je však stále více oblíbená i v české kuchyni.
Adžvajen - rostlina u nás známá jako kopytský kmín. Má ostrou hořkou chuť a výrazné aroma.
Úsloví "Je ho jako šafránu," dokazuje, jak je toto koření vzácné a jak opatrně se s ním pracuje. Šafrán má jedinečnou vůni a kořeněnou, lehce nahořklou chuť. Žluté barvivo, které šafrán obsahuje je ve vodě rozpustné a dodá tak pokrmům krásnou barvu. Název šafrán pochází z arabštiny, arabové používají označení za´fran, což doslovně znamená "být žlutý".
Kmín římský mletý- koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových jídel. Je hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť i tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám i pečivu.
Česnek mletý je jedno z nejrozšiřenějších koření světa. Používá se po celé Evropě, Asii a Americe pro své nezaměnitelné aroma. Výborně se hodí do pomazánek, salátů, pokrmů ze zeleniny, luštěnin, obilovin a hub, ochucují se jim bylinné octy a oleje. Česnek je významnou léčivou rostlinou.
Amchoor - je namletý prášek z ovoce manga, které je získávané z nezralých, na slunci sušených plátků manga. Používá se k ochucení
indických jídel, polévek na marinády a lze ho použít místo tamarindu k získání sladkokyselé chuti.