Pískavice řecké seno celé - koření, které má významnou pozici především v indické vegetariánské kuchyni a to hlavně u pokrmů
z luštěnin.
Momentálně žádné novinky
Pískavice řecké seno celé - koření, které má významnou pozici především v indické vegetariánské kuchyni a to hlavně u pokrmů
z luštěnin.
Složení: pískavice řecké seno (Trigonella foenumgraecum)
Chuť a použití: Pískavice chutná kořenitě hořce a lehce moučnatě. Vůní trochu připomíná čerstvě posečené seno. Především v Indické kuchyni se používá na pokrmy s kari a čatní pokrmy. Vhodná je také do čalamád, polévek, omáček, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených jídel či jako koření při pečení. V arabské kuchyni se semena přidávají do chleba a některého druhu pečiva, rýže. Též je lze vařit jako luštěninu nebo nechat naklíčit do salátů, na obalení smažených pokrmů.
Skladujte: na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
Placky s písakvicí
Budeme potřebovat: 1 špetkakurkumy, 1 špetka chilli, 1 špetka mořské soli, 3 šálky hladko mouky, 1 svazek pískavice (sekané listy), 1/4 šálku mléka, 1 šálek vody
Všechny suroviny zpracujeme, aby vzniklo těsto. Množství vody se řídí podle kvality mouky. Dáme do mísy, přikryjeme a necháme hodinu odpočinout. Z těsta uděláme placky. Rozehřejem nejlépe teflonovou pánev s tlustým dnem a pečeme placky z obou stran. Podáváme teplé se zeleninovým salátem.
Baleno v / Distributor v ČR: D N M company s.r.o. Trávníky 201, Střílky 768 04