Pískavice řecké seno mleté - koření, které má významnou pozici především v indické vegetariánské kuchyni a to hlavně u pokrmů
z luštěnin.
Momentálně žádné novinky
Pískavice řecké seno mleté - koření, které má významnou pozici především v indické vegetariánské kuchyni a to hlavně u pokrmů
z luštěnin.
Složení: pískavice řecké seno (Trigonella foenumgraecum)
Chuť a použití: Pískavice chutná kořenitě hořce a lehce moučnatě. Vůní trochu připomíná čerstvě posečené seno. Především v Indické kuchyni se používá na pokrmy s kari a čatní pokrmy. Vhodná je také do čalamád, polévek, omáček, pomazánek, zeleninových, luštěninových a dušených jídel či jako koření při pečení. V arabské kuchyni se semena přidávají do chleba a některého druhu pečiva, rýže. Též je lze vařit jako luštěninu nebo nechat naklíčit do salátů, na obalení smažených pokrmů.
Skladujte: na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Indie
Budeme potřebovat: 25ks limet, 600ml hořčičného oleje, 225g soli, 150g mletého chilli, 50g mleté hořčice, 50g mleté pískavice, 25g rozdrcených hořčičných semínek 1 lžíce mleté kurkumy, 1 lžička asafoetidy
Limety dáme do velké vyvařené sklenice, přidáme sůl a protřeseme. Zakryjeme a necháme na teplém místě 1-2 týdny, dokud limety nezměknou a nezískají matnou hnědou barvu. Smícháme pískavici, mletou hořčici, mleté chilli a kurkumu, zasypeme limety, zakryjeme a v teple necháme stát další 2-3 dny. Rozehřejeme olej a v něm smažíme asu a hořčičná semínka, když začne olej kouřit, přelijeme jím limety. Dobře promícháme a necháme 1 týden stát zakryté na teplém místě. Tyto pikantní limety se skvěle hodí ke všem typům karí.
Baleno v / Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04