Složení: šabrej kmímovitý (Cuminum cyminum)
Chuť a použití: Římský kmín dokáže přehlušit ostatní koření nebo dokonce i samotný pokrm. Je aromatičtější a semena na rozdíl od kmínu jsou světlejší barvy. V chuti je ostřejší, mírně nakyslý a hodně výrazný, proto je třeba s ním zacházet opatrně. Používá se převážně v indické, mexické a arabské kuchyni. Směs curry, garamské koření a tandoori masala se nemůže bez cuminu obejít. Kromě toho se přidává do zeleninových, rýžových, luštěninových pokrmů a salátů, ochutí dušená jídla a polévky. Používá se při nakládání zeleniny, uzenin a sýrů, vhodný je i do zelí.
Skladujte na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
- BEZ GLUTAMANU
- BEZ LEPKU
- BEZ SOLI
- BEZ BARVIV
- BEZ KONZERVANTŮ
Země původu: Indie
Obsah balení: 50g
Měrná jednotka: 62,00 Kč / 100 g
Cizrnová polévka s červenouu čočkou
Budeme potřebovat: Cizrna, červená čočka, cibule, půl citronu, čerstvý koriandr (lístky a stonky), chilli, římský kmín, (řapíkatý celer, rajčata, brambory)
Osmažíme cibuli, můžeme osmažit i nadrobno nakrájený řapíkatý celer a rajčata, abychom měli polévku hustší a bohatší. Červenou čočku vaříme asi 15 až 20 minut, asi stejně dlouho, jako trvá normálně uvařit brambory, které můžeme do polévky také přidat. U červené čočky je normální, že se rozvaří, což je v případě polévky žádoucí, protože se nám polévka díky červené čočce krásně zahustí. Na závěr přidáme osmaženou cibuli, případně i řapíkatý celer a rajčata a okořeníme celým římským kmínem ( je ale lepší, pokud ho přidáme už k cibuli při smažení), chilli a šťávou z půlky citronu. Přidáme také cizrnu z plechovky nebo uvařenou cizrnu, takže už ji nemusíme vařit – stačí, když se jen ohřeje. Nakrájený čerstvý koriandr servírujeme až přímo do talířů, abychom si naplno užili jeho vůni, která se při vaření ztrácí.
Baleno v / Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04