Složení: šabrej kmímovitý (Cuminum cyminum)


 Chuť a použití:Římský kmín dokáže přehlušit ostatní koření nebo dokonce i samotný pokrm. Je aromatičtější a semena na rozdíl od kmínu jsou světlejší barvy. V chuti je ostřejší, mírně nakyslý a hodně výrazný, proto je třeba s ním zacházet opatrně. Používá se převážněv indické, mexické a arabské kuchyni. Směs curry, garamské koření a tandoori masala se nemůže bez cuminu obejít. Kromě toho se přidává do zeleninových, rýžových, luštěninových pokrmů a salátů, ochutí dušená jídla a polévky. Používá se při nakládání zeleniny, uzenin a sýrů, vhodný je i do zelí.

 Skladujte na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme skladovat ve vzduchotěsné nádobě.


  • BEZ GLUTAMANU
  • BEZ LEPKU
  • BEZ SOLI
  • BEZ BARVIV
  • BEZ KONZERVANTŮ


 Země původu: Indie

 Obsah balení: 50g

 

 Quinoa burgry s římským kmínem

 Budeme potřebovat: 2 velké brambory – uvařené ve slupce, oloupané, 1 hrnek uvařené quinoy (merlík čilský), 1/2 hrnku hrášku (klidně použijte mražený), 1/4 hrnku lístků koriandru, 2 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžička garam masaly, 2 stroužky česneku – utřete se solí, sůl, olivový olej

Troubu předehřejte na 200°C. Všechny ingredience smíchejte a ze směsi vytvarujte placičky. Ty položte na plech, zakápněte je trochou olivového oleje a pečte asi půl hodiny.

 

 Baleno v/ Distributor v ČR:  D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 76804

16 dalších produktů ve stejné kategorii: