Složení: šabrej kmímovitý (Cuminum cyminum)
Chuť a použití:Římský kmín dokáže přehlušit ostatní koření nebo dokonce i samotný pokrm. Je aromatičtější a semena na rozdíl od kmínu jsou světlejší barvy. V chuti je ostřejší, mírně nakyslý a hodně výrazný, proto je třeba s ním zacházet opatrně. Používá se převážněv indické, mexické a arabské kuchyni. Směs curry, garamské koření a tandoori masala se nemůže bez cuminu obejít. Kromě toho se přidává do zeleninových, rýžových, luštěninových pokrmů a salátů, ochutí dušená jídla a polévky. Používá se při nakládání zeleniny, uzenin a sýrů, vhodný je i do zelí.
Skladujte na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme skladovat ve vzduchotěsné nádobě.
- BEZ GLUTAMANU
- BEZ LEPKU
- BEZ SOLI
- BEZ BARVIV
- BEZ KONZERVANTŮ
Země původu: Indie
Obsah balení: 50g
Quinoa burgry s římským kmínem
Budeme potřebovat: 2 velké brambory – uvařené ve slupce, oloupané, 1 hrnek uvařené quinoy (merlík čilský), 1/2 hrnku hrášku (klidně použijte mražený), 1/4 hrnku lístků koriandru, 2 lžičky mletého římského kmínu, 1 lžička garam masaly, 2 stroužky česneku – utřete se solí, sůl, olivový olej
Troubu předehřejte na 200°C. Všechny ingredience smíchejte a ze směsi vytvarujte placičky. Ty položte na plech, zakápněte je trochou olivového oleje a pečte asi půl hodiny.
Baleno v/ Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 76804