Badyán mletý - koření, které se těší velké oblibě do koláčů, kaší, perníků i perníčků, povidel, čajů, punčů nebo svařených vín
NABÍDKA ZBOŽÍ
- AJURVÉDA addremove
-
POTRAVINY
addremove
- LUŠTĚNINY - OBILOVINY - TAPIOKA - ŘASYaddremove
- SLANÉ POCHUTINY
- VEGY, OCHUCOVADLA, RŮŽOVÁ VODA
- PEČIVO
- KOŘENÍ A JEJICH SMĚSI AYURVITAaddremove
- NÁPOJE, MLÉKA, SMETANYaddremove
- SOLI AYURVITA
- POLÉVKY
- SUŠENÉ OVOCE, OŘECHY, SEMÍNKA A JEJICH SMĚSI
- OCHUCOVADLA, kypřidla, zahušťovadla, omáčky,...
- SLADIDLA
- KÁVA, KÁVOVINY, KAKAO, OBILNÁ KÁVAaddremove
- ČAJEaddremove
- MOUKY, VLOČKY, MüSLI
- GASTRO BALENÍ DNM
- SLADKOSTIaddremove
- OVOCNÉ A ZELENINOVÉ ŠŤÁVY
- GHÍ A OLEJE
- POMAZÁNKY, PAŠTIKY, DŽEMY
- PICKLES A ČATNÍ
- TĚSTOVINY
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY
- KNIHY addremove
- AROMATERAPIE addremove
- BYTOVÝ TEXTIL
- SOŠKY addremove
- NÁDOBÍ
- OSTATNÍ

Nové koření - celé 50 g AYURVITA
Nové koření celé 50 g
– koření, které se hojně využívá při konzervaci zeleniny (zelí, červené řepy, rajčat, okurek, hub) i masa, do polévek a omáček či do uzenin.
Složení: pimentovník pravý (Pimenta dioica L. Merr.)
Země původu: Mexiko
Skladujte: v suchu
Obsah balení: 50 g

Nové koření celé 50 g
– koření, které se hojně využívá při konzervaci zeleniny (zelí, červené řepy, rajčat, okurek, hub) i masa, do polévek a omáček či do uzenin.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Kmín český mletý - koření, které je vhodné především k přípravě nadýmavé zeleniny jako
jsou např. na brambory a květák a také do luštěnin. Využívá se také k přípravě pomazánek,
salátů ale hlavně do pečiva.
Česnek mletý je jedno z nejrozšiřenějších koření světa. Používá se po celé Evropě, Asii a Americe pro své nezaměnitelné aroma. Výborně se hodí do pomazánek, salátů, pokrmů ze zeleniny, luštěnin, obilovin a hub, ochucují se jim bylinné octy a oleje. Česnek je významnou léčivou rostlinou.
Kurkuma mletá - koření, které se od pradávna používá především v orientální kuchyni pro svoji oranžovožlutou barvu a mnoho významných účinků. Především do rýžových jídel, ale také do zeleninových jídel, dresinků, marinád či polévek. V poslední době je však stále více oblíbená i v české kuchyni.
Koriandr celý - koření, které se hojně využívá především do zeleninových jídel. Do dušené zeleniny, polévek i do sterilované zeleniny. V poslední době se častěji využívá v mleté podobě
i do pečiva a sladkých koláčků.
Pískavice řecké seno celé - koření, které má významnou pozici především v indické vegetariánské kuchyni a to hlavně u pokrmů
z luštěnin.
Skořice je aromatická kůra stromu skořicovníku. Jedná se o významný antioxidant. Podporuje chuť k jídlu a také pomáhá udržet normální hladinu cukru v krvi.
Kurkuma, neboli indický šafrán, byla známa v Evropě už od starověku. Odpradávna se používá v orientální kuchyni pro svojí krásně žlutooranžovou barvu např. do rýže, zeleninových a luštěninových jídel.
Kmín římský celý - koření, které je vhodné především do zeleninových a luštěninových jídel. Je hojně vyhledáván pro své krásné a originální aroma. Dodává lahodnou chuť i tvarohu, jogurtovým nápojům a dresinkům, bramborám, salátům a různým slaným pochutinám i pečivu.
Muškátový oříšek je koření výrazné nasládlé štiplavé chuti, které lze použít na sladká i slaná jídla.
Adžvajen - rostlina u nás známá jako kopytský kmín. Má ostrou hořkou chuť a výrazné aroma.
Pepř černý celý 50 g
– koření, které se pro svoji ostře palčivou chuť využívá především k dochucení pokrmů, konzervaci zeleniny i masa, do polévek, omáček či do uzenin.
Bobkový list patří mezi tradiční koření české kuchyně. Jedná se o sušený list vavřínu ušlechtilého, původem z Malé Asie. Dnes jej nalezneme v celém Středomoří.
Koriandr mletý - koření, které se hojně využívá především do zeleninových jídel. Do dušené zeleniny, polévek i do sterilované zeleniny. V poslední době se častěji využívá v mleté
podobě i do pečiva a sladkých koláčků.
Badyán, též zvaný jako čínský či hvězdicovitý anýz, má jemně nasládlou chuť připomínající právě anýz. Je jedním z koření v tradiční směsi "Koření pěti vůní".
Skořice mletá - koření, které vzniká mletím kůry skořicovníku. Používá se především do sladkých jídel, moučníků, kaší, cukroví, ale také do nápojů jako je cappuccino, svařené víno či jogurtové lasí.