Skutečně jedinečná silná káva s výraznou vůní koření a hořké čokolády zpracovaná specifickou metodou typickou pro provincii Aceh na ostrově Sumatra.
Momentálně žádné novinky
Skutečně jedinečná silná káva s výraznou vůní koření a hořké čokolády zpracovaná specifickou metodou typickou pro provincii Aceh na ostrově Sumatra.
Velmi silná a intenzivní fair trade bio káva arabika Mandheling s obzvláště silnou vůni koření a hořké čokolády. Pěstuje ji lid Mandailing, který této varietě kávy dal jméno a proslavil ji po celém světě. Roste ve výškách 1500-1655 m n. m. v autonomní provincii Aceh v severním cípu ostrova Sumatra v Indonésii. Sumatra Mandheling je světoznámá káva jen s minimální kyselostí, jejíž chuť neztrácí na síle ani přidáním mléka či smetany. Pěstitelé ji zpracovávají jako nikde jinde na světě způsobem zvaným Giling Basah a francouzská pražírna Lobodis pak zrna praží asi 20 minut při průměrné teplotě 230 °C do světle hnědé barvy připomínající mnišské roucho.