SLOŽENÍ ve 100 g: čekanka lékařská (Cichorium intybus) 83 g, extrakt ze zelené kávy (Coffee arabica) 5 g, extrakt z listů gurmaru (Gymnema sylvestre) 5 g, extrakt z jádrového dřeva křídloku vakovitého (Pterocarpus marsupium) 2,5 g, extrakt z berhávie rozkladité , extrakt z okvětních lístků růže 2 g, přírodní aroma z růží
Dávkování: max. 4 šálky za den.
Návod na přípravu: Do 150 ml šálku nasypeme 1 g kávovinové směsi ( přibližně ½ čajové lžičky) a zalijeme vroucí vodou 2/3 šálku. Zbylou 1/3 dolijte teplým mlékem, lze použít i rostlinné mléko. Takto připravenou kávu můžeme osladit cukrem nebo medem.
Skladujte: v suchu (nejlépe v uzavřené nádobě), mimo dosah dětí.
Země původu: Indie
Obsah balení: 50g
Dovozce do EU a distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky
Máte rádi pravou zelenou kávu?
Rádi byste ochutnali "tak trochu jinou" kávu s příchutí růží, vanilky, skořice, kardamonu či kokosu?
Chcete pohostit své přátele netradičním nápojem či dezertem?
V tom případě ochutnejte náš přírodní lahodný kávovinový nápoj vhodný pro každý den, který je určený nejen pro příznivce zdravého životního stylu. Zelená káva DNM je zdravou variantou klasické černé kofeinové kávy.
Základem je čekanka a do ní je přidán extrakt ze zrna nepražené zelené kávy Coffee arabica. Výrobním procesem je extrakt zbaven kofeinu a do výsledné kávy je přidáno přírodní aroma růží, skořice, vanilky, kokosu či kardamomu nebo zůstává čistá, bez příchuti.
Kávu lze připravit klasickým způsobem, ale také jako latte macchiato, cappuccino, espresso macchiato nebo všemi milované frappé.
Jak na to?
Příprava Frappé:
Připravte espresso ze své oblíbené kávy, přidejte 150 ml mléka, několik kostek ledu a cukr dle chuti.
Ingredience protřepejte v šejkru nebo rozmixujte. Servírujte ve vysokých sklenicích s brčkem.
Pro výraznější chuť kávy můžete mléko nahradit ledovou drtí.
Toužíte po ještě větší dávce ledového osvěžení? Na dno sklenice dejte jeden či dva kopečky své oblíbené zmrzliny a ozdobte šlehačkou.
A nakonec něco originálního: upečte svůj oblíbený dezert, linecké cukroví a ochuťte ho zelenou kávou s příchutí kokosu, skořice, vanilky nebo kardamomu.
Lahodné tvarohovo–kávové řezy:
- cukr krupice 100 g
- mleté vlašské ořechy 30 g
- zelená káva 1 lžička
- olej 3 lžíce
- teplá voda 1 dl
- prášek do pečiva 1/2 balení
- polohrubá mouka 160 g
- tuk a mouka na vymazání formy
Náplň:
- Mléko 3 dl
- Vanilkový pudink 1 ks
- Káva 1 -1,5 lžička
- Měkký tvaroh 250 g
- Zakysaná smetana 100 g
- Moučkový cukr dle chuti, cca 100 g
- Smícháme olej, vodu, kávu, ořechy a mouku s kypřidlem.
- Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (18 x 24 cm nebo dortová forma 22 cm) a pečeme v troubě předehřáté na 180 C cca 25 minut - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
- Hotový korpus necháme vychladnout, pak ho prokrojíme.
- Z mléka, pudinku a kávy si uvaříme hustý pudink, který přendáme do mističky, zakryjeme mikrotenovým sáčkem a necháme vychladit po vychladnutí ho vyšleháme s moučkovým cukrem a nakonec vmícháme i tvaroh a smetanu.
- Jeden díl korpusu necháme ve formě a naneseme na něj větší polovinu náplně, rovnoměrně rozetřeme a zakryjeme druhým dílem korpusu. Ten pak potřeme zbylou náplní a dáme vychladit a proležet do ledničky - nejlépe do druhého dne. Před proležením je můžeme posypat kakaem, strouhanou čokoládou, mletými ořechy nebo proleželé řezy nakrájíme a na talířku dozdobíme šlehačkou nebo čokoládovým toppingem.