Chuť a použití: Celá semena se používají zejména při konzervaci zeleniny (zelí, červená řepa, okurky) a hub, při přípravě čalamád a pickles, k marinování, k výrobě majonézy, omáček a salátů. Lze je použít i při přípravě základů pokrmů na oleji (pod těstoviny, rýži).
Bramborový salát s vejci
Budeme potřebovat: 1kg brambor, 8ks vajec, 2,5 kusů červené papriky, 4ks jarní cibulky, 500g rukoly, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce plnotučené hřčice, 1 lžička hořčičného semínka, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř mletý, petřželka hladkolistá na ozdobení
Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Vejce vařte v osolené vodě 7 minut. Poté vše slijte a vychladlé oloupejte a nakrájejte na poloviny. Ve větší míse přidejte k bramborám s vejci na kolečka nakrájenou papriku, nasekanou cibulku a rukolu.
Z oleje, hořčice, semínek, citronové šťávy, soli a pepře připravte dresink. Opatrně vmíchejte do salátu a ozdobte čerstvou petrželkou. Zajímavou chuť dodá dresinku také lžíce medu.
Upozornění: není vhodné používat při zánětech žaludku
Skladujte na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Indie
Dovoz z: EU
Obsah balení: 500g
Měrná jednotka: 44,80 Kč / 100 g
Baleno v /Distributor v ČR: D N M company s.r.o., Trávníky 201, Střílky 768 04