Směs koření Chat Masala je určena především pro přípravu salátů a pomazánek. Hodí se i na chléb s máslem, do sendvičů i do smažených jídel, jako jsou pakory a samosy či do pražených oříšků a mandlí. Obsahuje černou sůl připomínající chuť vajíček.
PAV BHAJI masala - směs do rýžových pokrmů 500 g DNM
Směs koření Pav Bhaji Masala je určena především pro přípravu rýžových pokrmů jako jsou rizota či kičerí. Hodí se i do jakéhokoli indického kari.
Složení:v různém poměru: koriandr, chilli, sušený mango prášek, kmín, jodidovaná sůl, fenykl, kasie, sušený zázvor, černý pepř, hřebíček, anýz, muškátový oříšek, muškátový květ
Chuť a použití: Indické směsi koření, které obsahují v názvu "Bhaji" jsou obvykle určeny pro zeleninové a vegetariánské kari, ale také ostatním pokrmům dodávají jedinečnou chuť a specifickou barvu. Pav Bhaj Masala je výborná k přípravě svačin i hlavních jídel, proto by neměla chybět v žádné kuchyni.
Zdravá zeleninová směs
Uvaříme 2 velké brambory oloupané a nakrájené na malé kostky. Zvlášť ještě uvaříme 150g zeleniny (např.: mrkev, květák, hrášek, brokolici, zkrátka to, na co náme chutná). V hluboké pánvi osmažíme dozlatova 1 malou jemně pokrájenou červenou cibulku. Přidáme větší rajče pokrájené na kostky, sůl a směs koření pav bhaji masla. Dusíme, dokud rajče nzíská konzistenci pyré. Do pánve přidáme vařenou zeleninu, podle potřeby dolijeme vodu a společně ještě pár minutek povaříme. Podle chti dokořeníme. Podáváme s indickými plackami čapátí (chapattis).