Směs koření Sabji Masala je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů. Hodí se také do karbanátků, čočky, brambor a smažených obalovaných jídel.
Momentálně žádné novinky
Směs koření Sabji Masala je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů. Hodí se také do karbanátků, čočky, brambor a smažených obalovaných jídel.
Složení: v různém poměru: koriandr, chilli, sušený mango prášek, kurkuma, římský kmín, černý pepř, hřebíček, muškátový oříšek, sůl, sušený zázvor, černý kardamom
Indické zeleninové sabji
Šest středních brambor oloupeme a nakrájíme na menší kousky, lilek očistíme a nakrájíme na kostičky, brokolici a květák také opláchneme a nakrájíme na větší kousky. V hlubší pánvi nebo ve fritovacím hrnci rozpálíme olej a smažíme v něm připravené brambory dozlatova - asi 10-15 minut podle druhu brambor. Opečené brambory dáme na sítko okapat. To samé provedeme s brokolicí a květákem, pouze teplotu oleje mírně snížíme, aby se nám zelenina nepřipálila. V šikovném hrnci rozpálíme 6 lžic oleje a krátce na něm osmažíme 1 lžíci pískavice celé - ale opatrně, aby nezhořkla! Dále přisypeme 1 vrchovatou lžíci směsi koření "sabji masla a také krátce osmahneme. Potom přidáme nakrájenou červenou kapii a na kostičky nakrájený lilek. Vše 1 minutu za stálého míchání restujeme, nyní to podlijeme 2dcl vody a dalších 10 minut pod pokličkou dusíme. Občas promícháme, aby se to nepřipálilo. Na závěr okořeníme 1 lžící sladké papriky a půl lžičkou mletého chilliva přidáme 200g nakládaných krájených rajčat, opečené brambory a brokolici.
Osolíme podle chuti 1-2 lžičkami soli a vše ještě 3-5 minut povaříme.