Směs koření Sambar Masala je určena především pro přípravu luštěninových pokrmů. Hodí se i do polévek, sabdží a těstovin.
Momentálně žádné novinky
Směs koření Sambar Masala je určena především pro přípravu luštěninových pokrmů. Hodí se i do polévek, sabdží a těstovin.
Složení: v různém poměru: zrna koriandru, kurkuma, kmín, chilli, jodidovaná sůl, semena pískavice řeckého sena, černá hořčice (rai), černý pepř, hořčičné semínko, kasie, sušený zázvor, semena kardamomu, muškátový oříšek, hřebíček, muškátový květ, asafoetida
Chuť a použití: je to univerzální směs indického kari koření na zeleninovou směs. Sambar masala má vynikající vyváženou jemnou chuť středně pálivého kari ve složení typickém pro jižní Indii. Je vhodná do dálů, sabdží, pro přípravu dušené zeleniny, těstovin, polévek či luštěninových jídel.
Bramborová raita
Budeme potřebovat: 0,5 kg brambor, 2 bílé jogurty, sambar masala, kurkuma, mletý zázvor, čili, asafétida, mletý koriandr, kmín, sůl
Brambory se slupkou vaříme s celým kmínem, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na ně nalijeme bílý jogurt smíchaný s kořením a vše důkladně promísíme. Přikryjeme poklicí nebo talířem, aby raita neoschla.