Velká zelená čočka v biokvalitě. Rychlá příprava, není třeba ji namáčet. Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.
Momentálně žádné novinky
Velká zelená čočka v biokvalitě. Rychlá příprava, není třeba ji namáčet. Široké využití ve studené i teplé kuchyni. Vhodná do polévek, salátů nebo jako příloha či na přípravu kaše.
Využití:
Velká zelená čočka je velmi podobná čočce hnědé. Po uvaření je hnědo-zelená a chutná jako neloupaná červená čočka. Rostlina je z čeledi bobovitých a pochází z Asie. Jako plody má lusky ukrývající semena. Člověk je konzumoval už více jak před 7000 lety. V současnoti je čočka oblíbená především v Indii, kde je součástí mnoha jídel.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Čočka zelená velká*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Zelenou čočku namočte na 2–5 hodin, propláchněte a vařte do měkka cca 30 minut.
Energetická hodnota 1 413 kJ / 338 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 57,1 g |
z toho cukry: | 1,5 g |
Bílkoviny: | 28,0 g |
Sůl: | 0,0 g
|