Zelený hrách loupaný a půlený má výhodu, že je rychle uvařený. Nemusíte ho předem namáčet, jen propláchnout. Skvělou krémovou polévku nebo kaši vykouzlíte za pár minut. Vychutnejte si ho v biokvalitě.
Využití:
- hrachovka s polentovými krutonky a kokosovou slaninou - recept na tuto polévku najdete v časopise Dobroty podzim 2016
- kaše - při mixování je potřeba přidat dostatečně množství vody, aby vám nevznikla mouka
- karbanátky - z rozemletého vařeného hrachu, vejce, česneku, bylinek a soli a pepře vytvarujte placky, které smažte na oleji nebo je upečte v troubě, můžete do těsta přidat i houby
- španělský hrách - uvařte hrách s tymiánem, mrkví a celerem do měkka, poté zahusťte moukou, osolte a podávejte
- příloha - hrách dobře chutná uvařený a smíchaný s rýží a restovanými houbami
Hrách není potřeba namáčet a vaří se cca 35 minut. Jedná se v Evropě o dobře známou luštěninu již od 6. století. Při správném vaření se zelený hrách nemá tendenci rozvářet a po dovaření je pevný na skus. Pří mixování nevytváří krém, ale spíše mouky, protože má pevnější konzistenci. Pokud máte problém s nadýmáním, můžete při vaření přidat saturejku nebo bazalku.
Hrách pochází z rostliny s názvem hrách setý, která pochází z východního Středomoří. Hrách jsou semena rostliny nacházející se v luscích. Běžně zplaňuje a není náročná na půdu. V Německu je hrachová polévka dokonce téměř národním jídlem.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Hrách zelený půlený*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíSkladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Energetická hodnota 1 236 kJ / 302 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 41,0 g |
z toho cukry: | 3,5 g |
Vláknina: | 17,0 g |
Bílkoviny: | 23,0 g |
Sůl: | 0,06 g |