Chana je luštěnina pocházející z Indie, kde patří mezi oblíbené pokrmy. Jedná se o mladou loupanou a půlenou cizrnu. Tradičním jídlem je i v Pákistánu, Nepálu a Bangladéši.
NABÍDKA ZBOŽÍ
- AJURVÉDA addremove
-
POTRAVINY
addremove
- LUŠTĚNINY - OBILOVINY - TAPIOKA - ŘASYaddremove
- SLANÉ POCHUTINY
- VEGY, OCHUCOVADLA, RŮŽOVÁ VODA
- PEČIVO
- KOŘENÍ A JEJICH SMĚSI AYURVITAaddremove
- NÁPOJE, MLÉKA, SMETANYaddremove
- SOLI AYURVITA
- POLÉVKY
- SUŠENÉ OVOCE, OŘECHY, SEMÍNKA A JEJICH SMĚSI
- OCHUCOVADLA, kypřidla, zahušťovadla, omáčky,...
- SLADIDLA
- KÁVA, KÁVOVINY, KAKAO, OBILNÁ KÁVAaddremove
- ČAJEaddremove
- MOUKY, VLOČKY, MüSLI
- GASTRO BALENÍ DNM
- SLADKOSTIaddremove
- OVOCNÉ A ZELENINOVÉ ŠŤÁVY
- GHÍ A OLEJE
- POMAZÁNKY, PAŠTIKY, DŽEMY
- PICKLES A ČATNÍ
- TĚSTOVINY
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY
- KNIHY addremove
- AROMATERAPIE addremove
- BYTOVÝ TEXTIL
- SOŠKY addremove
- NÁDOBÍ
- OSTATNÍ

Fazole máslová 400 g FUDCO
Máslové fazole jsou vhodné jako příloha, do salátů, polévek nebo pasírované do omáček.
Složení: fazol měsíční (máslová)
Nutriční hodnoty (ve 100 g): energie 523 kJ / 125 kcal, proteiny 7,1 g, sacharidy 20 g, z toho cukry 2,9 g, tuky 0,8 g z toho nasycené m.k. 0g, vláknina 7,3 g, sodík 2 mg.
Příprava: fazole namočte, vodu slijte a poté je nechte stát v nové vodě minimálně 4h, nejlépe přes noc. Pak fazole asi 15 minut prudce povařte a nechte stát na mírném plameni hodinu i déle, dokud nezměknou. Fazole solte až před koncem tepelné úpravy.
Baleno v závodě, který zpracovává i OŘECHY (SKOŘÁPKOVÉ PLODY, SEZAM, OBILOVINY, MLÉKO, SIŘIČITANY A OXID SIŘIČITÝ, HOŘČICI A SÓJU
Skladujte: v chladu a suchu.
Země původu: Čína
Dovoz z: EU
Obsah balení: 400 g
Měrná jednotka: 25 Kč / 100 g
Legislativní zařazení: luštěnina - fazole bílé

Máslové fazole jsou vhodné jako příloha, do salátů, polévek nebo pasírované do omáček.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem. Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.
Mungo fazole jsou též zvány zelená sója. Pochází z Indie a pěstují se také v Číně a Thajsku.Snadno stravitelné fazolky velmi příjemné chuti, velmi chutné v kombinaci se zeleninou a rýží.
Miso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem "miso". Pasta se vyrábí stoletým způsobem tak, že vybrané sójové boby jsou zatěžkány kamenem a fermentují po dobu 3 let v cedrových soudcích.
Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základní principů markobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.
- pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné, s wasabi mají intenzivnější pálivou chuť
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
- polévky - řasu přidávejte až po uvaření, v polévce skvěle chutná a vzhledově se dá lehce zaměnit za pažitku nebo petrželku
- koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
- luštěniny - když při vaření luštěnin přidáte řasu do hrnce, zkrátíte tím dobu vaření
Název "Nori" pochází z japonštiny a označuje jedlé mořské řasy. Běžně se s těmito řasami obaluje sushi nebo rýžové koule. Často se také používají jako obloha či koření do nudlí a polévek. Jsou proslulé výbornou chutí.
-
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 2 500 kJ / 597 kcal Tuky: 40,0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g Sacharidy: 20,0 g z toho cukry: 0,0 g Vláknina: 20,0 g Bílkoviny: 16,0 g Sůl: 1,2 g
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 2 500 kJ / 597 kcal | |
---|---|
Tuky: | 40,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 20,0 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Vláknina: | 20,0 g |
Bílkoviny: | 16,0 g |
Sůl: | 1,2 g |
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 2 500 kJ / 597 kcal | |
---|---|
Tuky: | 40,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 20,0 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Vláknina: | 20,0 g |
Bílkoviny: | 16,0 g |
Sůl: | 1,2 g |
Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Její použití je univerzální, hodí se na sladko i na slano. Po namáčení má využití i v raw stravě, třeba jako křupavá snídaňová granola. Skvěle se doplňuje s houbami – v rizotu nebo v černém kubovi.
Bezvaječné těstoviny ze sušené pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže. Vychutnejte si ho v biokvalitě.
Mungo fazole jsou též zvány zelená sója. Pochází z Indie a pěstují se také v Číně a Thajsku.
Jemný kukuřičný škrob v biokvalitě. Je ideální na zahuštění omáček a zjemnění pokrmů. Hodí se k přípravě koláčů, dortů, náplní, dezertů a ovocných omáček. Český výrobek.
TAPIOKA
škrob z kořene manioku - přirozeně bezlepkový
TAPIOKA se používá jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo) a připravuje se z ní osvěžující „BUBBLE TEA“.
Cizrnová mouka se vyrábí mletím světlé cizrny. Je základem tradiční indické kuchyně, kde má široké využití. Je přirozeně bezlepková a má charakteristickou oříškovou chuť.
Mungo fazole jsou též zvány zelená sója. Pochází z Indie a pěstují se také v Číně a Thajsku.
Luštěnina - čočka loupaná a půlená, nemastná.Vhodná pro vegetariány a vegany.
Přirozeně bezlepkový.
Semolina je typ mouky získávaný z tvrdozrnné pšenice, která se vyznačuje vyšším podílem bílkoviny lepku a nižším glykemickým indexem. Je ideální pro výrobu těstovin - nemá tendenci se rozvářet. Proto se kvalitní těstoviny nikdy nelepí. Lze ji použít také pro přípravu lahodného chleba (italský chléb - ciabatta). Semolinové produkty jsou nevhodné pro bezlepkovou dietu.
Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně. Mezi jejich přednosti patří rychlá a snadná příprava a variabilnost použití. Přidáním různých surovin z nich vytvoříte mnoho chutných pokrmů. Jáhlová kaše patří mezi přirozeně bezlepkové potraviny.
HRAŠKA NA OBALOVÁNÍ (PIKANTNÍ)S ČESNEKEM A CHILLI
Lahodná hrachová směs, která rozmícháním pouze s vodou slouží k přípravě těstíčka pro obalování, včetně klasických řízků, dále slouží k přípravě placek, pomazánek, dresinků, zahušťování aj.
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008)
Složení:
Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl (40 % draslíku), směs koření, chilli.
Země původu: Česká republika