Tato vysoce kvalitní mletá pšeničná mouka je vhodná pro přípravu čapátí, parat či purí. Čapátí jsou indické moučné placky, indický chleba používaný jako příloha k hlavním pokrmům.
Momentálně žádné novinky
Tato vysoce kvalitní mletá pšeničná mouka je vhodná pro přípravu čapátí, parat či purí. Čapátí jsou indické moučné placky, indický chleba používaný jako příloha k hlavním pokrmům.
Složení: pšenice (lepek)
Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 1457 kJ / 348 kcal, sacharidy 65,4 g, z toho cukry 2 g, tuky 2,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,23 g, bílkoviny 15,5 g, sodík 0 g
Baleno v závodě, který zpracovává i OŘECHY (SKOŘÁPKOVÉ PLODY, SEZAM, OBILOVINY, MLÉKO, SIŘIČITANY A OXID SIŘIČITÝ, HOŘČICI A SÓJU.
Návod k přípavě ČAPÁTÍ: do mísy vysypejte 2 šálky mouky a přidejte špetku soli a přidejte čajovou lžičku oleje. Postupně přidávejte vlažnou vodu tak, aby hnětením vzniklo měkké a pružné těsto. Hotové těsto zakryjte vlhkým hadříkem a nechte 10 minut odpočinout. Poté těsto rozdělte na kuličky velikosti golfového míčku. Na pomoučené pracovní ploše vytvořte z kuličk tenké placky asi 3mm tlusté. Hotové placky opékejte buď na plotně nebo pánvi s tlustým dnem, důkladně vytřeným papírovým ubrouskem pokapaným olejem. Čapátí pečete na mírném ohni dozlatova. Poté placku obrátíte a pečete z druhé strany. Po upečeníé by čapátí měly být suché a ohebné. Upečené placky přikryjeme utěrkou. Nyní mohou být podávány buď samostatně nebo potřené tochou másla či ghí na jedné straně. Čapátí je ideální spolu s masem nebo zeleninovými pokrmy.
Skladujte: na chladném a suchém místě. Po otevření doporučujeme skladovat ve vzduchotěsné nádobě.
Dovezeno z: EU
Obsah balení: 1,5 kg
Měrná jednotka: 10 Kč / 100 g
Legislativní zařazení: mlýnský obilný výrobek - celozrnná mouka