Luštěnina - čočka loupaná a půlená, nemastná.Vhodná pro vegetariány a vegany.
Přirozeně bezlepkový.
Momentálně žádné novinky
Luštěnina - čočka loupaná a půlená, nemastná.Vhodná pro vegetariány a vegany.
Přirozeně bezlepkový.
Složení: toor dal - kajan indický
Nutriční hodnoty (ve 100 g): energie 1435 kj / 343 kcal, proteiny 22 g, sacharidy 63 g, tuky 1,5 g, z toho nasycené m.k. 0,3 g, vláknina 15 g, sodík 17 mg
Příprava: 30 minut máčejte a cca 30 minut vařte doměkka
BALENO V ZÁVODĚ, KTERÝ ZPRACOVÁVÁ I OŘECHY (SKOŘÁPKOVÉ PLODY, SEZAM, OBILOVINY, MLÉKO, SIŘIČITANY A OXID SIŘIČITÝ, HOŘČICI A SÓJU
Skladujte: v chladu a suchu
Země původu: Indie
Dovoz z: EU
Obsah balení: 500 g
Měrná cena: 13 Kč / 100 g
Legislativní zařazení: luštěnina - bob
TOOR DAL
Recept: Povařte 100 g toor dalu s 1 litrem vody a poté rozšlehejte. Na pánvi osmahněte dohněda 1 jemně nasekanou cibuli s lžící ghí. Přidejte 2 nakrájené chilli papričky, 1 jemně nakrájené rajče a vařte 4-5minut. Smíhcejte s vařenou zeleninou nakrájenou na 2,5cm kousky (dýně, brambory, cuketa, cibule, lilek). Ochuťe 1 lžící koření Sambar masala a duste po dobu 1 minuty. Přidejte toor dal, 2 lžičky tamarindové pasty, 2 lžičky cukru, dochuťte solí a duste, dokud není zelenina měkká. Rozpusťte na pánvičce 1 lžíci ghí, přidejte 1 lžičku hořčičných semínek, 5-7 listů kari, špetku asafoetidy a 1 červenou chilli papričku rozkrojenou na půl a smažte 2 minuty. Smíchejte obě směsi, přidejte 1 lžíci koření Sambhar Masala, zakryjte a povařte 2 minuty. Podáváme horké s rýží či čapátí.