Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Tento krém je vyroben z černých italských oliv, extra panenského olivového oleje, mořské solu a špetky bobkového listu pro ovonění. Díky šetrné přípravě si krém uchovává plnou přírodní vůni a chuť černých oliv. Pro výrobu byly použity olivy sušené na slunci a výrobek nebyl pasterován. Jednotlivé složky byly při výrobě pouze smíchané, rozdrcené, výsledný krém byl naplněný do skleniček a zalit 5 - 10 ml extra panenského olivového oleje, aby byl chráněn před účinky vzduchu. Žádná ze surovin nebyla vystavena teplotě nad 42 °C a tento olivový krém je tedy vhodný i pro vitariány. Olivový krém používáme vždy, když chceme pokrmu dodat chuť a vůni oliv, vynikající je i jako pomazánka na pečivo, nebo do sendvičů s rajčaty, mozzarellou a podobně.
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: černé olivy* 69 %, extra panenský olivový olej* 26 %, mořská sůl, bobkový list*. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 1859 kJ/452 kcal |
---|---|
Tuky | 49 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 8,4 g |
Sacharidy | 0,5 g |
z toho cukry | 0,5 g |
Vláknina | 2,9 g |
Bílkoviny | 1,1 g |
Sůl | 3,7 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Olivový krém. Pasterováno. Po otevření skladujte pod vrstvou oleje v ledničce. Nabírejte čistou lžičkou.
IT-BIO-008
Zemědělská produkce EU/mimo EU