Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka. Jako kyselá složka funguje např. med, zakysané mléčné výrobky, čokoláda. Například medové perníčky lze nakypřit jedlou sodou a výsledek je uspokojivější, než při použití kypřícího prášku. Dávkování jedlé sody je daleko nižší, než dávkování kypřícího prášku, často se v receptu uvádí na špičku nože. U třených těst lze počítat s cca 1 moka lžičkou jedlé sody na 500 g sypkých složek.
Bio kapary ve slaném nálevu RAPUNZEL 206 g
ZEMĚ PŮVODU: Turecko
SLOŽENÍ: kapary* 58 %, voda, vinný ocet*, mořská sůl. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
Cena: 115 Kč
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 104 kJ/25 kcal |
---|---|
Tuky | 0,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 0,0 g |
z toho cukry | 0,0 g |
Vláknina | 3,2 g |
Bílkoviny | 2,0 g |
Sůl | 3,7 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Kapary v nálevu. Pasterováno. Po otevření skladujte v ledničce a rychle spotřebujte.
TR-BIO-161
Zemědělská produkce mimo EU