Tonkové boby jsou semínka tropického stromu nazývaného také mexickou vanilkou, v češtině ho pak najdeme pod názvem silovoň.
V kuchyni nahradí vanilkový lusk, stačí bob nastrouhat na jemném struhadle (např. na muškátové oříšky). Svým mandlovo-karamelovým aromatem skvěle dochutí pudinky, zmrzlinu, mléčnou rýži, sušenky i koláče. Kvůli intenzivnímu aromatu a také přirozenému obsahu kumarinu byste jej měli dávkovat s rozmyslem. Boby jsou chuťově velmi intenzivní, při vaření si vystačíte s práškem na špičku nože. V tonka bobech se snoubí vanilková chuť s karamelovým, lehce rumovým aromatem, ve kterém lze také rozpoznat hořké mandle. V Jižní Americe byly tonka boby původními obyvateli považované za magické fazolky s léčivými účinky. Často byly používány jako ochranné amulety a dokonce do poloviny čtyřicátých let minulého století sloužily ve Venezuele jako oficiální platidlo.
Při delším skladování se mohou na jejich povrchu objevit malé bílé krystalky, nejedná se o plíseň! Vykrystalizování je přirozeným procesem a nesnižuje kvalitu produktu.
NABÍDKA ZBOŽÍ
- AJURVÉDA addremove
-
POTRAVINY
addremove
- LUŠTĚNINY - OBILOVINY - TAPIOKA - ŘASYaddremove
- SLANÉ POCHUTINY
- VEGY, OCHUCOVADLA, RŮŽOVÁ VODA
- PEČIVO
- KOŘENÍ A JEJICH SMĚSI AYURVITAaddremove
- NÁPOJE, MLÉKA, SMETANYaddremove
- SOLI AYURVITA
- POLÉVKY
- SUŠENÉ OVOCE, OŘECHY, SEMÍNKA A JEJICH SMĚSI
- OCHUCOVADLA, kypřidla, zahušťovadla, omáčky,...
- SLADIDLA
- KÁVA, KÁVOVINY, KAKAO, OBILNÁ KÁVAaddremove
- ČAJEaddremove
- MOUKY, VLOČKY, MüSLI
- GASTRO BALENÍ DNM
- SLADKOSTIaddremove
- OVOCNÉ A ZELENINOVÉ ŠŤÁVY
- GHÍ A OLEJE
- POMAZÁNKY, PAŠTIKY, DŽEMY
- PICKLES A ČATNÍ
- TĚSTOVINY
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY
- KNIHY addremove
- AROMATERAPIE addremove
- BYTOVÝ TEXTIL
- SOŠKY addremove
- NÁDOBÍ
- OSTATNÍ

Bio rajský protlak RAPUNZEL 100 g
HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: rajčata z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah sušiny 22 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 372 kJ/88 kcal |
---|---|
Tuky | < 0,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | < 0,1 g |
Sacharidy | 15 g |
z toho cukry | 10 g |
Vláknina | 2,9 g |
Bílkoviny | 3,9 g |
Sůl | 0,04 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Po otevření skladujte v ledničce a rychle spotřebujte.
IT-BIO-007
Zemědělská produkce EU

HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: rajčata z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah sušiny 22 %.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Kvalitní meruňkový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů. Vyroben českou firmou se stoletou tradicí.
HMOTNOST: 550 g (= 525 ml)
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: rajčata* 96 %, cibule* 2 %, mrkev*, celer*, bazalka*, mořská sůl. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje celer a neobsahuje stopy jiných alergenů.
Tento extra pálivý krém je vyroben z čerstvých italských bio feferonek uzrálých na slunci. Díky šetrné přípravě si krém uchovává plnou přírodní vůni a chuť pálivých feferonek. Dodává čistou ostrou chuť a vylepšuje omáčky, masové a grilované pokrmy, těstoviny, indická a thajská jídla.
BIO VODA Z KVĚTŮ POMERANČOVNÍKŮ
Voda z květů pomerančovníku se stejně jako růžová voda těší velké oblibě především v indické kuchyni. Nejčastěji se používá k ochucení řezů, krémů, pudinků, tvarohových dezertů a nápojů.
Složení produktu
Bio třtinový cukr, bio vanilka mletá (1,5 %).
Informace pro alergiky
Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec.
Informace o balení
Hmotnost: 8 g
HMOTNOST: 120 g (= 130 ml)
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: sušená rajčata* 38 %, extra panenský olivový olej* 36 %, loupaná rajčata* 19 %, bazalka* 3 %, petržel*, mořská sůl, ocet z bílého vína*. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
Kari pasta pálivá madravská bohatá na bílkoviny, je výborná jako pikantní dip nebo k přípravě indického kari.
HRAŠKA NA OBALOVÁNÍ (PIKANTNÍ)S ČESNEKEM A CHILLI
Lahodná hrachová směs, která rozmícháním pouze s vodou slouží k přípravě těstíčka pro obalování, včetně klasických řízků, dále slouží k přípravě placek, pomazánek, dresinků, zahušťování aj.
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008)
Složení:
Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl (40 % draslíku), směs koření, chilli.
Země původu: Česká republika
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů
Složení produktu
Bio třtinový cukr, bio sušená citronová kůra mletá (2,5 %), citronové aroma.
Informace pro alergiky
Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec.
Informace o balení
Hmotnost: 20g
Francouzská hořčice výrazné chuti a vůně v biokvalitě. Neobsahuje umělé přísady, je vyrobena podle klasické receptury, pouze s přídavkem octa a mořské soli. Lze ji použít jako samostatnou omáčku nebo s ní ochutit dresink či zálivku.
Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso. Nasládlá chuť, světlá barva a jemné aroma – tak by se dalo charakterizovat Miso shiro.
Bio vanilkový puding bez lepku 40 g
Složení produktu
BIO kukuřičný škrob, BIO mletá vanilka (1,5 %), vanilkový extrakt.
Hmotnost: 40g
Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských švestiček. Kombinace slané a kyselé chuti je jedinečným chuťovým zážitkem.
Ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě.
Vyrobeno přírodní fermentací.
HRAŠKA NA OBALOVÁNÍ (PIKANTNÍ)S ČESNEKEM A CHILLI
Lahodná hrachová směs, která rozmícháním pouze s vodou slouží k přípravě těstíčka pro obalování, včetně klasických řízků, dále slouží k přípravě placek, pomazánek, dresinků, zahušťování aj.
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008)
Složení:
Hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), česnek, sůl (40 % draslíku), směs koření, chilli.
Země původu: Česká republika