Výroba umeocta:

Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.

  • Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
  • V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
  • Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
  • Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
  • Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.

Jak používat:

Ideální pro přípravu salátů – pokud použijete umeocet, už nemusíte přidávat sůl. Lze přidávat i do pokrmů, které mají mít výslednou slanokyselou chuť.

Složení:

UME švestky, mořská sůl (20,5%), Shizo (Perilla listy)

Balení: 300 ml

Země původu:

MITOKU - dovoz  z Japonska  

16 dalších produktů ve stejné kategorii: