Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

  • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
  • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
  • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

Složení

SÓJOVÉ BOBY (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol 1,6 % (z cukrové třtiny), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku.

Alergeny

Sója

 

Výživové údaje na 100 ml

Energetická hodnota 315 kJ / 74 kcal
Tuky: 0,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 8,3 g
z toho cukry: 3,4 g
Bílkoviny: 9,8 g
Sůl: 14,73 g

16 dalších produktů ve stejné kategorii: