Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

  • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
  • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
  • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

Složení

SÓJOVÉ BOBY* 33,3 %, voda, mořská sůl 15,4 %, destilované Sake* (voda, rýže*,sůl, Aspergillus oryzae), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae), pražené sójové boby 2,5%. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

Alergeny

Sója

 

Výživové údaje na 100 ml

Energetická hodnota 354 kJ / 83 kcal
Tuky: 0,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 6,5 g
z toho cukry: 0,5 g
Bílkoviny: 14,0 g
Sůl: 13,14 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

16 dalších produktů ve stejné kategorii: