Sušené lahůdkové droždí.
NABÍDKA ZBOŽÍ
-
POTRAVINY
addremove
- POMAZÁNKY, PAŠTIKY, DŽEMY
- PICKLES A ČATNÍ
- TĚSTOVINY
- LUŠTĚNINY - OBILOVINY - TAPIOKA - ŘASYaddremove
- SLANÉ POCHUTINY
- VEGY, OCHUCOVADLA, RŮŽOVÁ VODA
- PEČIVO
- KOŘENÍ A JEJICH SMĚSI AYURVITAaddremove
- NÁPOJE, MLÉKA, SMETANYaddremove
- SOLI AYURVITA
- POLÉVKY
- SUŠENÉ OVOCE, OŘECHY, SEMÍNKA A JEJICH SMĚSI
- OCHUCOVADLA, kypřidla, zahušťovadla, omáčky,...
- SLADIDLA
- KÁVA, KÁVOVINY, KAKAO, OBILNÁ KÁVAaddremove
- ČAJEaddremove
- MOUKY, VLOČKY, MüSLI
- GASTRO BALENÍ DNM
- SLADKOSTIaddremove
- OVOCNÉ A ZELENINOVÉ ŠŤÁVY
- GHÍ A OLEJE
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- AJURVÉDA addremove
- BYTOVÝ TEXTIL
- NÁDOBÍ
- OSTATNÍ
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- AROMATERAPIE addremove
- DÁRKOVÉ ZBOŽÍ
- KNIHY addremove
- SOŠKY addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY

Veggo Aquafaba 1 l
Rostlinná tekutá alternativa bílků nebo celých vajec, balení nahradí 20 bílků/vajec. Vhodná pro využití do sladkých i slaných pokrmů. Bez lepku.
Dezerty nadýchané jak obláčky
- Cizrnový vývar bez přísad
- Neobsahuje lepek
- Balení = 20 vaječných bílků/vajec
- Lze vyšlehat na sníh
Veggo Aquafaba je rostlinná náhrada vaječných bílků nebo i celých vajec na pečení. Je to vlastně vývar z cizrny, který obsahuje jedinečnou kombinaci sacharidů, vlákniny a bílkovin, které této zázračné tekutině propůjčují skvělé vlastnosti. Veggo Aquafaba se využíva našlehaná, funguje tak jako sníh z bílků - nebo v případě některých receptů i jako alternativa celého vejce. Můžete ji použít do dortů, pusinek, makronek nebo i na přípravu majonézy a omáček.
Použití:
Složení:
Pitná voda, cizrna
Výživové údaje na 100 g:
ENERGIE: 53 kJ/, 13 kcal, TUKY: <0,1g z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY: <0,1g, SACHARIDY: 1,4g z toho CUKRY: 0,3g, BÍLKOVINY: 1,2g, VLÁKNINA: 1,1g,
SŮL: 0,21g.
Před použitím dobře protřepejte. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 4 dnů.

Rostlinná tekutá alternativa bílků nebo celých vajec, balení nahradí 20 bílků/vajec. Vhodná pro využití do sladkých i slaných pokrmů. Bez lepku.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Tonkové boby jsou semínka tropického stromu nazývaného také mexickou vanilkou, v češtině ho pak najdeme pod názvem silovoň.
V kuchyni nahradí vanilkový lusk, stačí bob nastrouhat na jemném struhadle (např. na muškátové oříšky). Svým mandlovo-karamelovým aromatem skvěle dochutí pudinky, zmrzlinu, mléčnou rýži, sušenky i koláče. Kvůli intenzivnímu aromatu a také přirozenému obsahu kumarinu byste jej měli dávkovat s rozmyslem. Boby jsou chuťově velmi intenzivní, při vaření si vystačíte s práškem na špičku nože. V tonka bobech se snoubí vanilková chuť s karamelovým, lehce rumovým aromatem, ve kterém lze také rozpoznat hořké mandle. V Jižní Americe byly tonka boby původními obyvateli považované za magické fazolky s léčivými účinky. Často byly používány jako ochranné amulety a dokonce do poloviny čtyřicátých let minulého století sloužily ve Venezuele jako oficiální platidlo.
Při delším skladování se mohou na jejich povrchu objevit malé bílé krystalky, nejedná se o plíseň! Vykrystalizování je přirozeným procesem a nesnižuje kvalitu produktu.
Toto kakaové máslo bylo vylisováno z bio kakaových bobů a poté pouze zbaveno výrazné vůně (dezodorizováno) vodní parou. Nebylo chemicky rafinováno ani ztužováno. Čisté kakaové máslo používáme do polev a pralinek z bílé čokolády či karobu. Je vynikající na ošetření suché pleti, do domácích mastí a do koupele.
RŮŽOVÁ VODA BIO
Růžová voda vzniká jako vedlejší produkt při získávání oleje z růží.
Nejčastěji se používá k přípravě tvarohových dezertů, pudinků a nápojů. Využijete ji také při péči o pokožku jako pleťovou vodu.
Umeocet vzniká při výrobě Umeboshi – nakládaných japonských švestiček. Kombinace slané a kyselé chuti je jedinečným chuťovým zážitkem.
Ve skutečnosti se nejedná o skutečný ocet, protože místo kyseliny octové obsahuje kyselinu citronovou. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě.
Vyrobeno přírodní fermentací.
Jemná kari pasta ze západoindického regionu Goa.
Složení produktu
Bio třtinový cukr, bio sušená citronová kůra mletá (2,5 %), citronové aroma.
Informace pro alergiky
Může obsahovat stopy lepku, mléka a vajec.
Informace o balení
Hmotnost: 20g
Tento krém je vyroben z černých italských oliv, extra panenského olivového oleje, mořské solu a špetky bobkového listu pro ovonění. Díky šetrné přípravě si krém uchovává plnou přírodní vůni a chuť černých oliv. Pro výrobu byly použity olivy sušené na slunci a výrobek nebyl pasterován. Jednotlivé složky byly při výrobě pouze smíchané, rozdrcené, výsledný krém byl naplněný do skleniček a zalit 5 - 10 ml extra panenského olivového oleje, aby byl chráněn před účinky vzduchu. Žádná ze surovin nebyla vystavena teplotě nad 42 °C a tento olivový krém je tedy vhodný i pro vitariány. Olivový krém používáme vždy, když chceme pokrmu dodat chuť a vůni oliv, vynikající je i jako pomazánka na pečivo, nebo do sendvičů s rajčaty, mozzarellou a podobně.
Francouzská hořčice výrazné chuti a vůně v biokvalitě. Neobsahuje umělé přísady, je vyrobena podle klasické receptury, pouze s přídavkem octa a mořské soli. Lze ji použít jako samostatnou omáčku nebo s ní ochutit dresink či zálivku.
Bohatá, krémová kari pasta s kešu, kokosem a směsí vzácného koření pro přípravu pokrmů typu Korma - zeleninová směs s jogurtem nebo smetanou.
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem. Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.
HMOTNOST: 550 g (= 525 ml)
ZEMĚ PŮVODU: Itálie
SLOŽENÍ: rajčata* 96 %, cibule* 2 %, mrkev*, celer*, bazalka*, mořská sůl. Složky označené * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek obsahuje celer a neobsahuje stopy jiných alergenů.
Kari pasta pálivá madravská bohatá na bílkoviny, je výborná jako pikantní dip nebo k přípravě indického kari.
Tato jemně mletá jedlá soda je vhodná pro potravinářské účely a při výrobě nebyly použity sloučeniny hliníku. Používáme ji ke kypření některých těst. V kyselém prostředí se rozkládá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a proto jedlá soda těsto kypří, jen když je v něm přítomna nějaká kyselá složka. Jako kyselá složka funguje např. med, zakysané mléčné výrobky, čokoláda. Například medové perníčky lze nakypřit jedlou sodou a výsledek je uspokojivější, než při použití kypřícího prášku. Dávkování jedlé sody je daleko nižší, než dávkování kypřícího prášku, často se v receptu uvádí na špičku nože. U třených těst lze počítat s cca 1 moka lžičkou jedlé sody na 500 g sypkých složek.
Kvalitní jahodový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů. Vyroben českou firmou se stoletou tradicí.