Dezerty nadýchané jak obláčky

  • Cizrnový vývar bez přísad
  • Neobsahuje lepek
  • Balení = 20 vaječných bílků/vajec
  • Lze vyšlehat na sníh

Veggo Aquafaba je rostlinná náhrada vaječných bílků nebo i celých vajec na pečení. Je to vlastně vývar z cizrny, který obsahuje jedinečnou kombinaci sacharidů, vlákniny a bílkovin, které této zázračné tekutině propůjčují skvělé vlastnosti. Veggo Aquafaba se využíva našlehaná, funguje tak jako sníh z bílků - nebo v případě některých receptů i jako alternativa celého vejce. Můžete ji použít do dortů, pusinek, makronek nebo i na přípravu majonézy a omáček. 

 

Použití:

1 bílek/vejce = 50ml aquafaby
Studenou aquafabu šlehejte elektrickým šlehačem 3 - 5 minut do dosažení kompaktní konzistence. Pro tužší konzistenci můžete přidat xanthan.
 

Složení:

 Pitná voda, cizrna

Výživové údaje na 100 g:

 ENERGIE: 53 kJ/, 13 kcal, TUKY: <0,1g z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY: <0,1g, SACHARIDY: 1,4g z toho CUKRY: 0,3g, BÍLKOVINY: 1,2g, VLÁKNINA: 1,1g,
SŮL: 0,21g.

Před použitím dobře protřepejte. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 4 dnů.

16 dalších produktů ve stejné kategorii: