Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem. Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.
Miso shiro bílá rýže 400 g MUSO
Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso. Nasládlá chuť, světlá barva a jemné aroma – tak by se dalo charakterizovat Miso shiro.
Složení
Rýže 34 %, voda, SÓJOVÉ boby 26 %, jedlá mořská sůl, sirup z batátů, alkohol 2 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).
Alergeny
Sója
Skladování
Skladujte v uzavřeném obalu na suchém a chladném místě. Po otevření dobře uzavřete a skladujte v chladničce.
- Země původu Japonsko
- Výživové hodnoty na 100g:
Energetická hodnota 800 kJ / 190 kcal | |
---|---|
Tuky: | 5,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,7 g |
Sacharidy: | 22,0 g |
z toho cukry: | 19,0 g |
Vláknina: | 6,3 g |
Bílkoviny: | 11,0 g |
Sůl: | 5,4 g |