Kari se může skládat až ze 40 druhů různých koření a jeho chuť se může rozvinout od velmi jemné až po silně ostrou. Kari mleté Madrsaké je středně ostrý typ kari
Momentálně žádné novinky
Kari se může skládat až ze 40 druhů různých koření a jeho chuť se může rozvinout od velmi jemné až po silně ostrou. Kari mleté Madrsaké je středně ostrý typ kari
Složení:v různém poměru: koriandr, římský kmín, chili, kurkuma, pískavice řecké seno , zázvor, hřebíček, kopr, muškát.
Chuť a použití: Madras je středně ostrý typ kari s větším podílem kurkumy a skořice, výrazné aromatické vůně i chuti. Hodí se pro přípravu polévek, rýžových pokrmů, omáček, luštěnin, zeleninových jídel, drubeže či k ochucení kuskusu.
Cizrnové kari
Budeme potřebovat: 350g brambor, 2ks cibule, 1,5 lžičky ml.říms.kmínu, 2pl.konz.cizrny, citr.šťáva pár kapek, 2,5cm zázvoru, 1,5 lžičky koriandru, 0,5dcl sm.na šlehání, hrst natě koriandru, 2 lžíce oleje, 3 str.česneku, špetka soli a 1,5 lčiška madraského kari
Ve velké pánvi rozehřejte olej, nakrájejte cibule na půlkolečka a smažte asi 5 minut. Nastrouhejte kousek zázvoru, nasekejte česnek, a pokud máte rádi, nasekejte i jednu chilli papričku. Když se začne cibule barvit dozlatova, přidejte koření, česnek, zázvor a papričku a smažte 1-2 minuty. Pak zalijte vodou a nechte krátce provařit. Do cibulové "omáčky" přidejte propláchnutou scezenou cizrnu a na kolečka nakrájené brambory. Za občasného míchání nechte dusit pod pokličkou. Když budou brambory měkké, přilijte smetanu a osolte. Na závěr můžete zakápnout citronovou šťávou a posypat natí koriandru, pokud ji máte.Pokud máte jemné kari, můžete do směsi koření přidat i trochu mletého chilli.
Skladujte na suchém a tmavém, chladnějším místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.
Země původu: Indie
Obsah balení: 50g
Měrná jednotka: 56,00 Kč / 100 g
Legislativní zařazení: směs koření