Směs koření Pav Bhaji Masala je určena především pro přípravu rýžových pokrmů jako jsou rizota či kičerí. Hodí se i do jakéhokoli indického kari.
Momentálně žádné novinky
Směs koření Pav Bhaji Masala je určena především pro přípravu rýžových pokrmů jako jsou rizota či kičerí. Hodí se i do jakéhokoli indického kari.
Složení: v různém poměru: koriandr, chilli, sušený mango prášek, kmín, jodidovaná sůl, fenykl, kasie, sušený zázvor, černý pepř, hřebíček, anýz, muškátový oříšek, muškátový květ.
Chuť a použití: Indické směsi koření, které obsahují v názvu "Bhaji" jsou obvykle určeny pro zeleninové a vegetariánské kari, ale také ostatním pokrmům dodávají jedinečnou chuť a specifickou barvu. Pav Bhaj Masala je výborná k přípravě svačin i hlavních jídel, proto by neměla chybět v žádné kuchyni.
Kořeněná čočková polévka s křupavou slaninou
Budeme potřebovat: olivový olej 80ml, 1ks jemně posekané mrkve, 1ks celeru jemně posekaného (řapíku), 1ks jemně posekané cibule, 3 stroužky česneku nakr.na jemné plátky, 1 lžičku sladké papriky, půl lžičky koření Pav Bhaji masala, 1ks podélně rozpůlené chilli papričky, čerstvě namletý pepř, 2l kuřecího nebo zel.vývaru, 500g zelené čočky, 300g slaniny v celku, 1ks bouquet garni (směs, petrželky, majoránky, tymiánu a bobkového listu) na krutony: 1ks den staré bagety, 50ml olivového oleje
Předehřejte troubu na 160 °C. V kastrolu rozehřejte olej a asi 10 minut na něm restujte mrkev, celer, česnek a cibuli doměkka. Přidejte papriku, Pav Bhaji a chilli papričku a čerstvě mletý pepř. Smažte minutu, než se koření rozvoní. Přidejte vývar, čočku, slaninu, bouquet garni a přiveďte k varu. Vařte pomalu asi 25 minut, než čočka změkne. Bouquet garni vyhoďte, slaninu vyndejte a nechte stranou. Dosolte a dopepřete podle chuti. Mezitím na plech rozložte plátky bagety, pokapejte je olivovým olejem a pečte v troubě dozlatova. Slaninu pokrájejte na „škvarky“ – kostičky, proužky, co je vám milejší, a opečte na pánvi dokřupava. Polévku rozdělte do misek, posypte slaninou, přidejte krutony a máte hotovo.
Skladujte na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.