Směs koření Sambar Masala je určena především pro přípravu luštěninových pokrmů. Hodí se i do polévek, sabdží a těstovin.
Momentálně žádné novinky
Směs koření Sambar Masala je určena především pro přípravu luštěninových pokrmů. Hodí se i do polévek, sabdží a těstovin.
Složení: v různém poměru: zrna koriandru, kurkuma, kmín, chilli, jodidovaná sůl, semena pískavice řecké seno, černá hořčice (rai), černý pepř, hořčičné semínko,kasie, sušený zázvor, semena kardamomu, muškátový oříšek, hřebíček, muškátový květ, asafoetida
Chuť a použití: je to univerzální směs indického kari koření na zeleninovou směs. Sambar masala má vynikající vyváženou jemnou chuť středně pálivého kari ve složení typickém pro jižní Indii. Je vhodná do dálů, sabdží, pro přípravu dušené zeleniny, těstovin, polévek či luštěninových jídel.
Dýňové sabdží
Budeme potřebovat: dýni, rajče, cibuli, česnek, mrkev, červenou řepu, rýžové vločky, bílý jogurt, hořčici, indický kmín, zrnka pískavice, kurkumu, pepř, koření Sambar masala, sůl, olej Mrkev, červenou řepu a dýni nastrouháme, rajče nakrájíme na kostky. Na horkém oleji orestujeme černou hořčici, indický kmín, pár zrnek pískavice, česnek a cibuli. Postupně přidáme nastrouhanou zeleninu, koření a sůl. Podlijeme vařící vodou a dusíme doměkka. Když je zelenina udušená, přidáme rýžové vločky, podle potřeby podlijeme vroucí vodou a mícháme do-změknutí. Necháme "dojít" pod pokličkou, vmícháme bílý jogurt a podáváme.