Mandle jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů fosforu. Obsahují významné množství hořčíku, draslíku a železa.
Popis
Mandle jsou bohaté na všechny základní živiny. Mezi potravinami rostlinného původu patří mandle k jedněm z nejbohatších na proteiny. Asi polovinu hmotnosti mandlí tvoří tuky. Mandle jsou bohaté na vitaminy B1, B6 a na vitamin E.
Složení
MANDLE jádra, slunečnicový olej, palmový olej, sůl. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů.Alergeny
Skořápkové plody
Skladování
Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 2 671 kJ / 631 kcal | |
---|---|
Tuky: | 52,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 4,0 g |
Sacharidy: | 19,2 g |
z toho cukry: | 4,8 g |
Vláknina: | 10,0 g |
Bílkoviny: | 18,3 g |
Sůl: | 1,4 g |