Vynikající směs z pečlivě vybraných ořechů doplněná rozinkami je ideální k přímé konzumaci. Můžeme ji také využít pro zpestření ovocných a zeleninových salátů či asijských specialit.
NABÍDKA ZBOŽÍ
-
POTRAVINY
addremove
- POMAZÁNKY, PAŠTIKY, DŽEMY
- PICKLES A ČATNÍ
- TĚSTOVINY
- LUŠTĚNINY - OBILOVINY - TAPIOKA - ŘASYaddremove
- SLANÉ POCHUTINY
- VEGY, OCHUCOVADLA, RŮŽOVÁ VODA
- PEČIVO
- KOŘENÍ A JEJICH SMĚSI AYURVITAaddremove
- NÁPOJE, MLÉKA, SMETANYaddremove
- SOLI AYURVITA
- POLÉVKY
- SUŠENÉ OVOCE, OŘECHY, SEMÍNKA A JEJICH SMĚSI
- OCHUCOVADLA, kypřidla, zahušťovadla, omáčky,...
- SLADIDLA
- KÁVA, KÁVOVINY, KAKAO, OBILNÁ KÁVAaddremove
- ČAJEaddremove
- MOUKY, VLOČKY, MüSLI
- GASTRO BALENÍ DNM
- SLADKOSTIaddremove
- OVOCNÉ A ZELENINOVÉ ŠŤÁVY
- GHÍ A OLEJE
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- AJURVÉDA addremove
- BYTOVÝ TEXTIL
- NÁDOBÍ
- OSTATNÍ
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- AROMATERAPIE addremove
- DÁRKOVÉ ZBOŽÍ
- KNIHY addremove
- SOŠKY addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY

Bio sezam černý neloupaný bio*nebio 100 g
Černý sezam je chuťově o něco výraznější než světlý. Používá se v asijské kuchyni, je velmi dekorativní a nachází použití i v tradiční čínské medicíně. Je vynikající na pečivu, v jogurtech a müsli, na kaších, v chlebu, ve smažených asijských pokrmech a marinádách na maso. Ve skutečnosti lze přidat téměř všude - do polévky, omáčky na těstoviny nebo i guláše! Pro zvýraznění chuti jej můžeme lehce opražit. Rozmixováním pražených semínek získáme sezamové „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod.
ZEMĚ PŮVODU: Indie/Bolívie
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 2422 kJ/586 kcal |
---|---|
Tuky | 51 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 7,0 g |
Sacharidy | 9,7 g |
z toho cukry | 0,3 g |
Vláknina | 12 g |
Bílkoviny | 17 g |
Sůl | 0,03 g |
NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Sezam černý neloupaný. Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU

Černý sezam je chuťově o něco výraznější než světlý. Používá se v asijské kuchyni, je velmi dekorativní a nachází použití i v tradiční čínské medicíně. Je vynikající na pečivu, v jogurtech a müsli, na kaších, v chlebu, ve smažených asijských pokrmech a marinádách na maso. Ve skutečnosti lze přidat téměř všude - do polévky, omáčky na těstoviny nebo i guláše! Pro zvýraznění chuti jej můžeme lehce opražit. Rozmixováním pražených semínek získáme sezamové „máslo“ na pečivo, kaše, jogurty apod.
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské. V kuchyni mají široké použití díky schopnosti vázat na sebe tekutinu – smícháním s tekutinou vznikne chia gel, který použijete při přípravě pudinku, marmelády, koktejlů a kaší. Chia se dají použít i při pečení chleba, sušenek, muffinů. Mají lehce oříškovou chuť.
Amalaki - sušené ovoce proslazené - je drobné indické ovoce.Je obaleno v sirupu ze třtinového cukru, který ovoce jemně doplňuje svou typickou karamelovou chutí. Amalaki můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.
Amalaki je drobné indické ovoce, které je pro své účinky nazýváno "Nebeské ovoce". Je obaleno v třtinovém cukru, který ovoce jemně doplňuje svou typickou karamelovou chutí. Amalaki můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.
Složení
Piniové oříšky jádra. Může obsahovat stopy lepku, arašídů a skořápkových plodů.
Alergeny
Skořápkové plody
Kiwi je sušené mrazem, jelikož si tak lépe zachovají svou původní barvu, aroma i chuť. Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Připravíte z nich sladké cukroví nebo výbornou snídani.
Tato slunečnicová semínka pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství a jsou vhodná nejen k použití při vaření, ale i k přímé spotřebě.
Klasické, na slunci sušené meruňky nejvyšší kvality, původem z Turecka, představují oblíbenou velice zdravou ovocnou pochoutku, plnou silně aromatické, přírodní ovocné chuti s nádechem čerstvých meruněk, která vybízí k přímé konzumaci, ale ideální i do müsli, jogurtů a kaší
Mandle natural se skvěle shodí do sladkých i slaných jídel, ať už se jedná o dezerty, kaše, pudinky, polévky či smažené a pečené speciality. Výborné jsou i samotné jako pochutina.
Meruňky si můžeme užívat nejen čerstvé v době sklizně, ale také sušené celoročně. Původně pocházejí z Orientu a do středomořské oblasti byly dovezeny před dvěma tisíciletími. Naše meruňky byly vypěstovány v Malatyi ve východní Anatolii. Toto turecké centrum meruněk leží asi 1000 metrů nad mořem a díky chladnému a suchému klimatu náhorní roviny produkuje výjimečně šťavnaté a kvalitní plody.
Tyto meruňky jsou pěstovány podle zásad ekologického zemědělství. Sklizeň začíná počátkem července, kdy se zralé meruňky setřásají a sbírají. Po sklizni se nechají ležet tři dny na pruzích tkaniny (nebo střeše domku zemědělce) a pak se vypeckují. Tím, že se plody suší celé, si uchovají více šťavnatosti. Poté se meruňky další tři až čtyři dny dosušují na slunci a vzduchu. Před vývozem jsou umyty a roztříděny. Plody nejsou sířené, což znamená, že nebyly konzervovány oxidem siřičitým či siřičitany.
Tyto meruňky pocházejí z projektu TURECKO společnosti Rapunzel.
Zázvor - sušené ovoce proslazené - slazená orientální pochoutka určná k přímé spotřebě. Kousky zázvoru jsou obaleny ve třtinovém cukru, který zázvor jemně doplňuje svou typickou karamelovou chutí. Zázvor můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.
Mango je sušené mrazem, jelikož si tak lépe zachová svou původní barvu, aroma i chuť. Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Připravíte z něj sladké cukroví nebo výbornou snídani.
Amalaki - sušené ovoce proslazené - je drobné indické ovoce.Je obaleno v sirupu ze třtinového cukru, který ovoce jemně doplňuje svou typickou karamelovou chutí. Amalaki můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.
Lněné semínko se získává z byliny s názvem len setý. Pěstuje se nejen pro semínka, ale i pro lněné vlákno, které se využívá především v textilu. Len je člověku známý už od starověku a pochází z Asie. Semínka se také často používají k výrobě oleje.
Složení
Len hnědý. Může obsahovat stopy lepku.
Amalaki je drobné indické ovoce, které je pro své účinky nazýváno "Nebeské ovoce". Je obaleno v třtinovém cukru, který ovoce jemně doplňuje svou typickou karamelovou chutí. Amalaki můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.
Rozinky Jumbo jsou ideální k přímé konzumaci, ale můžeme je také využít k dochucení kaší, pudinků a dezertů. Jsou nezbytné při pečení bábovek, mazanců a vánoček. Přidávají se také do některých omáček.