Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské. V kuchyni mají široké využití díky schopnosti vázat na sebe tekutinu. Se svou přirozenou schopností zahušťovat jsou žádanou ingrediencí do pečení. Vegani používají gel z chia jako náhražku vejce. Vyzkoušejte semínka v biokvalitě.
NABÍDKA ZBOŽÍ
- AJURVÉDA addremove
-
POTRAVINY
addremove
- LUŠTĚNINY - OBILOVINY - TAPIOKA - ŘASYaddremove
- SLANÉ POCHUTINY
- VEGY, OCHUCOVADLA, RŮŽOVÁ VODA
- PEČIVO
- KOŘENÍ A JEJICH SMĚSI AYURVITAaddremove
- NÁPOJE, MLÉKA, SMETANYaddremove
- SOLI AYURVITA
- POLÉVKY
- SUŠENÉ OVOCE, OŘECHY, SEMÍNKA A JEJICH SMĚSI
- OCHUCOVADLA, kypřidla, zahušťovadla, omáčky,...
- SLADIDLA
- KÁVA, KÁVOVINY, KAKAO, OBILNÁ KÁVAaddremove
- ČAJEaddremove
- MOUKY, VLOČKY, MüSLI
- GASTRO BALENÍ DNM
- SLADKOSTIaddremove
- OVOCNÉ A ZELENINOVÉ ŠŤÁVY
- GHÍ A OLEJE
- POMAZÁNKY, PAŠTIKY, DŽEMY
- PICKLES A ČATNÍ
- TĚSTOVINY
- DOPLŇKY STRAVY addremove
- PŘÍRODNÍ KOSMETIKA addremove
- EKOLOGICKÁ DROGERIE addremove
- ROSTLINNÉ KRMIVO PRO PSY A KOČKY
- KNIHY addremove
- AROMATERAPIE addremove
- BYTOVÝ TEXTIL
- SOŠKY addremove
- NÁDOBÍ
- OSTATNÍ

Bio kokos v hořké čokoládě, 50 g
Mrazem sušené kokosové křupinky obalené veganskou jemně hořkou čokoládou s 62 % kakaa
Složení: bio hořká čokoláda 88 % (kakaová hmota, surový třtinový cukr, kakaové máslo, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgátor sójový lecitin), kokosové křupinky 10 % (cukr, kokosové mléko, škrob, přírodní aroma), dextróza, emulgátor arabská guma, cukr. Všechny suroviny jsou bio. Obsah kakaa v čokoládě min. 62 %. Může obsahovat stopy skořápkových plodů a mléka. Bez lepku.

Mrazem sušené kokosové křupinky obalené veganskou jemně hořkou čokoládou s 62 % kakaa
16 dalších produktů ve stejné kategorii:
Amalaki je drobné indické ovoce, které je pro své účinky nazýváno "Nebeské ovoce". Je obaleno v třtinovém cukru, který ovoce jemně doplňuje svou typickou karamelovou chutí. Amalaki můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.
Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské. V kuchyni mají široké použití díky schopnosti vázat na sebe tekutinu – smícháním s tekutinou vznikne chia gel, který použijete při přípravě pudinku, marmelády, koktejlů a kaší. Chia se dají použít i při pečení chleba, sušenek, muffinů. Mají lehce oříškovou chuť.
Mrazem sušené kousky jahod bohatě obalené jemnou mléčnou čokoládou s 37 % kakaa.
Sušené mrazem pro lepší chuť, barvu i aroma. Vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce.
Vynikající směs z pečlivě vybraných ořechů. Je ideální k přímé konzumaci, ale využijete jí i pro zpestření ovocných a zeleninových salátů.
Složení
SEZAM neloupaný. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji a skořápkových plodů.
Alergeny
Sezam
Sezamové semínko se hodí na sladké i slané pečení, jako posypka na kaše, jogurty a saláty. Rozdrcením se solí tvoří gomasio, které zkrášlí i prostá každodenní jídla.
Chia semena jsou semena šalvěje hispánské, která roste v hornatých oblastech Jižní Ameriky. Tato nutričně velmi zajímavá semínka obsahují cca 30 % oleje s vysokým obsahem cenných omega 3 mastných kyselin. Jsou zdrojem vitaminů skupiny B a důležitých minerálních látek (vápníku, hořčíku, železa, zinku...).
Sušené plody moruše bílé mají velmi příjemnou sladkou chuť a jíme je samotné či ve směsích s jiným sušeným ovocem, ořechy a semínky. Můžeme je přidávat do müsli směsí, jogurtu, ovocných salátů i muffinů a sušenek. Jsou zajímavé i z nutričního hlediska, protože jsou velmi dobrým zdrojem vitamínu C a našemu tělu dodávají i řadu minerálních látek (vápník a hořčík v ideálním poměru, železo). Vhodné pro diabetiky.
Meruňky si můžeme užívat nejen čerstvé v době sklizně, ale také sušené celoročně. Původně pocházejí z Orientu a do středomořské oblasti byly dovezeny před dvěma tisíciletími. Naše meruňky byly vypěstovány v Malatyi ve východní Anatolii. Toto turecké centrum meruněk leží asi 1000 metrů nad mořem a díky chladnému a suchému klimatu náhorní roviny produkuje výjimečně šťavnaté a kvalitní plody.
Tyto meruňky jsou pěstovány podle zásad ekologického zemědělství. Sklizeň začíná počátkem července, kdy se zralé meruňky setřásají a sbírají. Po sklizni se nechají ležet tři dny na pruzích tkaniny (nebo střeše domku zemědělce) a pak se vypeckují. Tím, že se plody suší celé, si uchovají více šťavnatosti. Poté se meruňky další tři až čtyři dny dosušují na slunci a vzduchu. Před vývozem jsou umyty a roztříděny. Plody nejsou sířené, což znamená, že nebyly konzervovány oxidem siřičitým či siřičitany.
Tyto meruňky pocházejí z projektu TURECKO společnosti Rapunzel.
Vlašské ořechy - jádra jsou ideální k přímé konzumaci. Jsou vhodné i do pudinků, kaší či slaných specialit se s určitými druhy sýrů. Nezastupitelné místo mají při přípravě vánočního cukroví.
Amalaki - sušené ovoce proslazené - je drobné indické ovoce.Je obaleno v sirupu ze třtinového cukru, který ovoce jemně doplňuje svou typickou karamelovou chutí. Amalaki můžete jíst přímo nebo v ovocných salátech či koláčích.
Složení
Konopné semeno loupané*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkoových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Rozinky Jumbo jsou ideální k přímé konzumaci, ale můžeme je také využít k dochucení kaší, pudinků a dezertů. Jsou nezbytné při pečení bábovek, mazanců a vánoček. Přidávají se také do některých omáček.
HMOTNOST: 100 g
ZEMĚ PŮVODU: Nizozemsko
SLOŽENÍ: hořká čokoláda 58 % (kakaová hmota, třtinový cukr, kakaové máslo, výtažek z vanilky), proslazená brusnice 40 % (brusnice klikva 60 %, třtinový cukr, slunečnicový olej), leštící látky: arabská guma, cukr, med. Všechny suroviny pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství. Obsah kakaové sušiny nejm. 39 %.