Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské. V kuchyni mají široké použití díky schopnosti vázat na sebe tekutinu – smícháním s tekutinou vznikne chia gel, který použijete při přípravě pudinku, marmelády, koktejlů a kaší. Chia se dají použít i při pečení chleba, sušenek, muffinů. Mají lehce oříškovou chuť.
Vlašské ořechy - půlené 200 g FUDCO
Vlašské ořechy - jádra jsou ideální k přímé konzumaci. Jsou vhodné i do pudinků, kaší či slaných specialit se s určitými druhy sýrů. Nezastupitelné místo mají při přípravě vánočního cukroví.
Složení: vlašské ořechy jádra
Nutriční hodnoty (ve 100 g): energie 2780 kj / 664 kcal, tuky 61,8 g, z toho nasycené mastné kyseliny 6,13 g, sacharidy 16,5 g, z toho cukry 10,3 g, proteiny 15,9 g, sůl 0 mg
Skladujte v chladu a suchu.
Země původu: USA
Obsah balení: 200 g
Měrná jednotka: 114,50 Kč / 100 g
Legislativní zařazení: suché skořápkové plody - vlašské ořechy
Ořechový med
2 hrnky nasekaných vlašských ořechů smícháme s 1 hrnkem medu, zakapeme 1 lžičkou citronové šťávy. Promícháme a užíváme denně jednu lžičku.
Vlašské ořechy v medu
500 g vyloupaných ořechových jader, 200 g medu, 1 hrnek vody, 1 lžíce jablečného octa
Vodu a ocet svaříme a a cukr a přidáme ořechy. Zamícháme a necháme zchladnout na 70°C. Poté vmícháme med a plníme do sklenic.