Originální pšeničné těstoviny oblíbené hlavně u dětí. Rychle je uvaříte a v kuchyni mají široké využití. Vychutnejte si je v biokvalitě. Tyto těstoviny získaly třetí místo v soutěži České bio 2009.
Popis
Využití:
- s omáčkou - zeleninová nebo smetanová, uvařené těstoviny stačí zalít omáčkou a jídlo máte rychle na stole
- na sladko - z rozvařeného ovoce uděláte skvělou omáčku nebo těstoviny jen zalijete sirupem, zasypete kakaem či kokosem
- zapečené - uvařené, se zeleninou a zalité smetanou je můžete zapéct v troubě
- salát - vychladlé těstoviny smíchejte třeba s fazolemi, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálivkou ze zakysané smetany
Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Za tu dobu samozřejmě vznikla spousta druhů a odrůd.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
PŠENIČNÁ mouka*, červená řepa v prášku*, špenátový prášek*, kurkuma*. Může obsahovat stopy vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíAlergeny
Lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.
Návod k přípravě
Těstoviny vařte v osolené vodě 5 minut. Přidáte-li trochu oleje, těstoviny zůstanou kypré. Uvařené těstoviny sceďte.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 497 kJ / 358 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1 205,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 75,0 g |
z toho cukry: | 1,0 g |
Bílkoviny: | 11,1 g |
Sůl: | 0,03 g |