Popis
Využití:
- s omáčkou - zeleninová nebo smetanová, uvařené těstoviny stačí zalít omáčkou a jídlo máte rychle na stole
- na sladko - z rozvařeného ovoce uděláte skvělou omáčku nebo těstoviny jen zalijete sirupem, zasypete kakaem či kokosem
- zapečené - uvařené, se zeleninou a zalité smetanou je můžete zapéct v troubě
- salát - vychladlé těstoviny smíchejte třeba s fazolemi, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálivkou ze zakysané smetany
Pšenice pochází z divokých trav a patří k nejstarším plodinám pěstovaným člověkem. Provází nás od počátků zemědělství, tedy mnoho tisíc let. Za tu dobu samozřejmě vznikla spousta druhů a odrůd. Planeta Země každý rok vydá 600 milionů tun pšenice, které poskytnou potravu miliardám lidí. Tato obilnina zůstává základem výživy člověka a poskytuje potravu většímu počtu obyvatel planety než kterákoliv jiná plodina. Celozrnná pšeničná mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Celozrnná PŠENIČNÁ mouka*, špenátový prášek*, červená řepa v prášku*. Může obsahovat stopy vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Lepek
Skladování
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70 %. Nevystavujte přímým slnečním paprskům.
Návod k přípravě
Těstoviny vařte v osolené vodě 8–9 minut. Přidáte-li trochu oleje, těstoviny zůstanou kypré. Uvařené těstoviny sceďte.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 418 kJ / 339 kcal |
Tuky: |
1,87 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,0 g |
Sacharidy: |
72,57 g |
z toho cukry: |
0,0 g |
Bílkoviny: |
13,07 g |
Sůl: |
0,01 g |