Seznam produktů značky Country Life

Složení

PŠENIČNÁ mouka, ARAŠÍDY, cukr, modifikovaný kukuřičný škrob,SEZAM, sůl, uhličitan amonný-E503, SÓJOVÁ OMÁČKA, maltodextrin, bramborový škrob, mořská řasa, barviva-E160c, E120, E160b. Může obsahovat stopy lepku, skořápkových plodů, sezamu a oxidu siřičitého.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Složení: Nálev ze zeleného čaje 92 % (pitná voda, zelený čaj bancha*), třtinový cukr*, kvasinkové kultury, bakterie mléčného a octového kvašení, přírodní aromata. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.

Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské. V kuchyni mají široké využití díky schopnosti vázat na sebe tekutinu. Se svou přirozenou schopností zahušťovat jsou žádanou ingrediencí do pečení. Vegani používají gel z chia jako náhražku vejce. Vyzkoušejte semínka v biokvalitě.

Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské. V kuchyni mají široké použití díky schopnosti vázat na sebe tekutinu – smícháním s tekutinou vznikne chia gel, který použijete při přípravě pudinku, marmelády, koktejlů a kaší. Chia se dají použít i při pečení chleba, sušenek, muffinů. Mají lehce oříškovou chuť.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Jemně perlivý nápoj s příchutí Cola. Výborná limonáda s karamelem bez kofeinu. Také bez umělých sladidel či barviv. Praktická malá láhev do školy, do práce a na cesty. Obsahuje méně cukru než nápoje podobného typu.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

     

Směs na přípravu falafelu v biokvalitě. Falafel je populární jídlo v arabském středomoří, které se připravuje hlavně z cizrny. Snadná a rychlá příprava. Chutná náhrada masa v pokrmech pro vegetariány a vegany. Směs je výborně ochucená, není třeba nic přidávat.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití a jejich příprava je snadná. Hodí se ke sladkému i slanému. Jedná se také o obilovinu vhodnou pro bezlepkovou dietu.

Složení

Rýže 57 %, PŠENIČNÁ mouka, ARAŠÍDY 9 %, cukr, modifikovaný škrob (kukuřice, tapioka), SÓJOVÁ omáčka (voda, SÓJA, PŠENICE, sůl), sirup (kukuřice, glukóza), SEZAM, bramborový škrob, maltodextrin, mořské řasy, sůl, výtažek z kvasnic, chilli prášek, barviva (E141ii, E150, E160c). Může obsahovat stopy skořápkových plodů.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Karob je zajímavou alternativou čokolády v biokvalitě. Světlý je méně pražený než tmavý. Široké využití v kuchyni podobně jako klasické kakao. Vytvoříte z něj pečené i nepečené dezerty, domácí nutellu nebo tradiční cukroví.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Karob je zajímavou alternativou čokolády v biokvalitě. Tmavý je více pražený než světlý. Široké využití v kuchyni podobně jako klasické kakao. Vytvoříte z něj pečené i nepečené dezerty, domácí nutellu nebo tradiční cukroví.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně. Mezi jejich přednosti patří rychlá a snadná příprava a variabilnost použití. Přidáním různých surovin z nich vytvoříte mnoho chutných pokrmů. Jáhlová kaše patří mezi přirozeně bezlepkové potraviny.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Bezvaječné těstoviny ze sušené pšeničné krupice. Jejich výhodou je snadná a rychlá příprava a univerzálnost použití. Kuskus se používá jako běžné těstoviny nebo rýže. Vychutnejte si ho v biokvalitě.

Složení

Tvrdá PŠENICE semolina*. Může obsahovat stopy vajec a sóji. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Alergeny

Lepek

Skladování

Skladujte v suchu a při teplotě max. do 20 °C.

Návod k přípravě

Pokládejte vrstvu po vrstvě a prokládejte omáčkou a sýrem. Poslední vrstva musí být pokryta omáčkou. Poté vložte do předehřáte trouby na 200 °C po dobu 35 minut.


Lněné semínko se získává z byliny s názvem len setý. Pěstuje se nejen pro semínka, ale i pro lněné vlákno, které se využívá především v textilu. Len je člověku známý už od starověku a pochází z Asie. Semínka se také často používají k výrobě oleje.

Složení

Len hnědý. Může obsahovat stopy lepku.

Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Složení

jablečná šťáva* (ne z koncentrátu), voda, oxid uhličitý. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Pasterizováno. Obsah ovoce minimálně 60 %.

Skladování

skladujte při teplotě do 25 °C.


Výživové údaje na 100 ml

Energetická hodnota 118 kJ / 28 kcal
Tuky: 0,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 6,6 g
z toho cukry: 6,3 g
Bílkoviny: 0,1 g
Sůl: 0,01 g


Dostupnost: Tato varianta není k dispozici

Složení

Voda, malinová šťáva* 9 % (z koncentrátu), cukr*, oxid uhličitý, okyselovací prostředky: kyselina jablečná, přírodní aroma. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C.

Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem. Genmai miso je celosvětově velmi oblíbené – naše nejprodávanější miso. Narozdíl od misa shira, je vyráběné z neloupané hnědé rýže, zraje déle a chuťově je výraznější a slanější.

Miso polévka patří neodmyslitelně k japonské kuchyni. Její základ tvoří hustá kořenící pasta ze sójových bobů, soli a obvykle i druhu obilí s názvem "miso". Pasta se vyrábí stoletým způsobem tak, že vybrané sójové boby jsou zatěžkány kamenem a fermentují po dobu 3 let v cedrových soudcích.

Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základní principů markobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.

Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni. Jde o tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit.